Tviler på om Anders kvalifiserer seg til VM

Verdensrekordholder Johan Remen Evensen er usikker på om Anders Jacobsen er god nok til å komme til VM.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen selv er usikker på om han vil gjøre en god figur under NM i februar.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det var i begynnelsen av januar at Jacobsen varslet at han kom til å stille i NM i storbakke, der han er regjerende mester. Samtidig dukket også spekulasjonene opp om deltagelse i skiflyvnings-VM opp.

Remen Evensen blir imponert hvis Jacobsen klarer det.

– Han har jo utvilsomt det som trengs for å få det til, men etter å ha vært så lenge borte er jeg i tvil om han klarer det på så kort tid, sier han til NRK.no.

– En eksepsjonell skihopper

Johan Remen Evensen

– Anders er hjertelig velkommen om han har motivasjon, sier verdensrekordholder Johan Remen Evensen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
Clas Brede Bråthen

– Anders må overbevise oss, sier Clas Brede Bråthen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Hoppukevinneren fra 2007 la overraskende opp i vår fordi han manglet motivasjon. Nå er noe av lysten tilbake. Jacobsen har hatt flere gode hopp i høst, og har i enkelte treningshopp vært på høyden med landslagshoppernes lengder.

– Jeg tenker egentlig ikke at det skal være aktuelt med VM. Jeg har ikke lagt ned en tiendedel av den jobben som de andre gutta har gjort, sier Jacobsen.

Johan Remen Evensen sier at om Jacobsen klarer det, er det få som har gjort det samme.

– Anders er en eksepsjonell skihopper som har fått til det mest utrolige før, så han kan gjøre det igjen, mener Remen Evensen.

Er avhengig av å prestere

Skal det bli VM på hjemmebane for Anders Jacobsen, er han avhengig av å prestere godt under NM, og dermed kvalifisere seg til mer hopping utenfor Norge, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Ja, det er ikke noe kortere tid for Anders enn det er for noen andre. Spørsmålet er om han klarer å hoppe så godt i det ene rennet i NM at han overbeviser oss om at det er lurt å sende han til VM.

7. februar arrangeres NM i stor bakke i Granåsen, og hoppukevinneren fra Hønefoss får med seg denne hilsenen fra Remen Evensen.

Han er hjertelig velkommen tilbake hvis han finner motivasjonen til å satse igjen.