Tussi var sju år på rømmen

Plutselig fikk eieren en uventet telefon som gjorde ham skjelven.

Tussi

Katten Tussi er nå blitt en gammel mann. Eieren håper han vil få en fin alderdom.

Foto: Svein Gudevold

Tussi er en hannkatt som er født i 2004. Han forsvant bare noen uker etter at han hadde flyttet til et nytt hus i Fredrikstad. Eieren, Daniel Stene, flyttet fra Gressvik til Torsnes. Han flyttet sammen med kjæresten sin.

Forsvant fra sitt nye hjem

Daniel Stene

Daniel Stene sier han ble helt skjelven da han fikk beskjed om at Tussi fremdeles lever.

Foto: Privat

Problemet var at Tussi ikke fant seg til rette.

– Hun jeg flyttet sammen med hadde en golden retriever og en annen katt. Vi holdt Tussi inne i tre uker for at han skulle venne seg til de nye omgivelsene. Men det var tydelig at han ikke trivdes, sier han.

Første dagen de slapp ut Tussi på det nye stedet forsvant han.

– Vi lette over alt, hang opp lapper, spurte folk i området hvor jeg bodde før, men han var søkk vekk. Jeg tenkte som så at kanskje en rev hadde tatt han, sier Stene.

Men i går fikk han en uventet telefon fra en veterinær.

– Hun spurte om jeg savnet katten min. Jeg sa at det måtte være en feil siden Tussi forsvant for lenge siden. Men da sa hun at chippen i nakken ikke lyger. Hun beskrev også Tussi. Da skjønte jeg at det måtte være han. Jeg ble helt skjelven, forteller katteeieren.

Les også:

Tok han med til veterinær

Ingen vet hvor Tussi har vært i alle disse årene, men siden i sommer har han holdt seg rundt huset til familien Gudevold på Østsiden i Fredrikstad. Han har blitt god venn med et ektepar i 70-årene.

Tussi

Tussi ble matet på terassen til familien Gudevold i Fredrikstad.

Foto: Svein Gudevold

– Han dukket opp en dag vi satte ut hagemøblene. Katten var pjuskete og stygg i pelsen. Vi begynte å mate han ute og etter hvert la han seg i hagemøblene og gikk sammen med våre egne to katter, opplyser Elise Gudevold.

Tussi skal ha vært redd og forsiktig, men da det begynte å bli kaldt ute tok ekteparet affære.

– Vi satte inn katteskålen slik at vi kunne nå han. Etter hvert har han blitt tam nok til at vi har kunnet kose og klappe på han. Vi tenkte det var lurt slik at vi kunne ta han med til veterinær for å sjekke om noen eide han, sier hun.

Veterinæren fant fort ut at Tussi hadde en eier. Gudevold sier hun aller helst ville beholde Tussi selv.

– Jeg har hatt mange katter opp igjennom årene, men Tussi er en helt spesiell katt. Han er hjulbeint og har en knekk i halen. Han er ganske komisk, men han er fryktelig god. Så jeg håpet at jeg kunne beholde ham. På den annen side er det fint at han nå får komme hjem, sier hun.

Tussi skal hjem

Stene sier at det aldri var noen tvil om at Tussi skal hjem.

– Datteren min som den gangen var 4 år er helt i ekstase. I tillegg har jeg to andre barn. Nå håper jeg at vi kan gi Tussi en fin alderdom hjemme hos oss. Veterinæren mener det skal gå bra hvis vi lar Tussi være inne to uker før vi slipper han ut. Det blir veldig spennende, sier han.

– Men hva med golden retrieveren?

– Jeg flyttet fra samboeren min. Nå er det ingen andre dyr i huset, så vi håper på det beste, sier han.