Tusenvis streiket i Buskerud

Mange tusen arbeidstakere i Buskerud viste sin misnøye med regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov i ettermiddag. I tillegg til at mange streiket i to timer, var det markeringer fem steder i fylket.

Politisk streik i Drammen

Mange hadde tatt turen til Bragernes tor for å høre de politiske appellene.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

LO, YS og UNIO til en gigantisk markering der 60–70 tusen arbeidstakere i Buskerud – over halvparten av alle som er i arbeid, ble bedt om å legge vekk arbeidsoppgavene i to timer.

Det var lagt opp til markering sju steder i fylket. Drammen, Hønefoss, Kongsberg, Flå, Hol, Veggeli og Rødberg.

Steinede på torget i HJønefoss

Det var flere hundre streikende på torget i Hønefoss.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

På Bragernes torg i Drammen og på torget i Hønefoss var det et folkehav i ettermiddag. I Drammen anslås det at det var ca. 3000 mennesker til stede på markeringen og på Hønefoss hadde 5 – 600 funnet turen til sentrum.

Les også:

Uenig om virkemidlene

En av dem som skulle holde appell var leder i Unio og nestleder i Sykepleierforbundet i Buskerud, Solveig Kopperstad Bratseth. Hun sier hennes medlemmer er opprørt over regjeringens forslag.

– De endringene som ligger i Stortinget til behandling kan se små ut, men de får stor betydning for våre medlemmer. Vi husker striden i politiet og blant lærerne om arbeidstiden, og med disse forslagene er vi redd det går i feil retning for alle arbeidstakere. Vi er enig om målene, men mener regjeringens virkemidler er helt feil, sier hun.

Busser, tog, fly, barnehager, SFO og skoler ble rammet når de fagorganiserte tok ut sine medlemmer i en to timer lang streik i dag.

Les også: