Trussel var ment som en spøk til kamerater

18-åringen som postet et bilde på sosiale medier som kunne oppfattes som en trussel mot en skole i Fredrikstad, har forklart til politiet at det var ment som en spøk.

Trussel mot Glemmen VGS på Instagram

Dette er bildet som spredte seg på sosiale medier.

Foto: Privat

Det opplyser krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen. Bildet, som viser en maskinpistolliknende gjenstand, spredte seg raskt på sosiale medier. Under bildet oppfordres folk til å holde seg borte fra Glemmen videregående skole.

Overrasket da politiet kom

Albertsen sier at eleven ble overrasket da politiet kom til å komme på døra hans.

– Han hadde lagt ut meldingen som en spøk til noen kamerater og skjønte ikke konsekvensene av det han hadde gjort, sier krimsjefen.

18-åringen tilbrakte natten i politiets varetekt og ble i dag avhørt.

– Han har i avhør erkjent det han har gjort og lagt seg flat og angrer veldig på det han har gjort, men han hevder at han ikke så at spøken kunne misforstås da han la ut bildet, sier han.

Skremmende

Emilie Bruu Brynildsen

Elev ved videregående skole, Emilie Bruu Brynildsen, turte nesten ikke dra på skolen i dag.

Foto: Tor-René Stryger / NRK

Medelever av 18-åringen har i dag reagert på hendelsen. Emilie Bruu Brynhildsen sa til NRK tidligere i dag at hun nesten ikke turte å gå på skolen i dag, og synes det hele var skremmende.

– Jeg syns det var veldig ubehagelig. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle håndtere situasjonen. Jeg turte så vidt å dra på skolen i dag. Man vet jo aldri hva man møter på, sier hun.

Hun synes en slik ting ikke er noe å spøke med.

– Selv om det kanskje var tull så synes jeg det er feil måte å tulle på. Jeg synes det er respektløst mot oss andre på Glemmen, sier hun.

– Ikke greit å spøke om

Sara A. Fosser-Osholt

Nestleder i elevrådet ved Glemmen videregående skole, Sara A. Fosser-Osholt, mener spøken var korttenkt.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Nestleder i elevrådet ved Glemmen, Sara A. Fosser-Osholt, sier hendelsen var en snakkis da elevene kom på skolen i dag. Også hun mener det var en dum spøk.

– Det var korttenkt av vedkommende. Jeg har hørt at noen av elevene har reagert på det, sier hun.

Heller ikke hun mener dette er noe å spøke med.

– Man hører jo om skoleskytinger i USA og det er ikke greit å spøke om noe slikt, mener hun.

18-åringen som la ut bildet har godtatt en bot på 6000 kroner, og saken er avsluttet fra politiets side, opplyser krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen.