Truet ansatt under ran av postkontor

Tre maskerte menn truet en ansatt og ranet Høyden postkontor lørdag morgen. Politiet leter etter ranerne, og ber om tips fra publikum.

Raner av Posten i Moss

Dette bildet skal vise en av ranerne av Postens kontor på Høyden i Moss i 09-tiden på lørdag. Tre personer skal ha forlatt stedet i en mindre, sort bil. Nå ber politiet om tips fra publikum.

Foto: Politiet

Politiet har lørdag ettermiddag frigitt bilder av det som skal være to av ranerne, og den sorte bilen de brukte da de kjørte fra stedet.

Lørdag ettermiddag sier jourhavende jurist Behreng Mirzaei i Øst Politidistrikt at det ikke er gjort pågripelser.

Bilder av det som trolig er ransbil

Den sorte lille bilen på bildet er den politiet mener ble brukt av ranerne da de kjørte fra Postens kontor på Høyden i Moss.

Foto: Politiet

– Vi håper publikum kan komme med tips. Derfor har vi gått ut med bilder. Vi kan ikke gå ut med noen konkrete opplysninger om søket etter ranerne. Så langt er ingen pågrepet, sier Mirzaei.

Laster Twitter-innhold

Ranet skjedde ifølge Øst politidistrikt klokken 09:14. En drøy time senere varslet politiet offentligheten om ranet.

En av ranerne på Høyden Postkontor

Dette bildet viser den andre raneren inne på Postens kontor på Høyden under ranet. Lørdag ettermiddag var ingen pågrepet og politiet ønsker tips fra publikum.

Foto: Politiet

Væpnet politi rykket ut da ransalarmen ble utløst. Nå undersøkes ransstedet samtidig som politiets patruljer leter etter ranerne.

Satt og ventet i bilen

Politiets innsatsleder på stedet, Remi Kopperud, sier tre menn satt i en bil og ventet på den ansatte da hun kom på jobb.

Høyden postkontor etter ran Remi Kopperud

– Vi søker både lokalt, regionalt og nasjonalt etter ranerne, sier innsatsleder Remi Kopperud i Øst politidistrikt til Moss Avis.

Foto: Odd SKjerdal / NRK

– Hun låser seg inn, de kjører opp og går inn etter henne i lokalet og truer henne til å åpne opp en safe.

Kopperud legger til at hun ikke ble skadet av ranerne. Til Moss Avis sier operasjonsleder Tom Sandberg at den ansatte skal ha blitt satt håndjern på, men at hun likevel klarte å utløse alarmen.

– Vi har lederen for de ansatte på plass, og har iverksatt rutinene for slike hendelser. Det viktige nå er at den ansatte får god oppfølging og hjelp av vernetjenesten, sier Postens pressesjef John Eckhoff til NRK.

Uvisst hva som kan være tatt

Hva ranerne kan ha fått med seg er så langt ikke kjent.

– Det er et godt spørsmål, sier pressesjef Eckhoff.

– Det er ikke ofte det er ran av postkontor, jeg kan i farten ikke redegjøre for når det siste ranet skjedde. Det er mange år siden.

Politi Høyden postkontor

Det har vært et stort politioppbud ved og rundt Høyden postkontor etter ranet.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Flere veier ut

Høyden postkontor ligger i Varnaveien, sør for Moss sentrum. Kontoret ligger nært riksveiene 118 og 119, som er tilknyttet E6.

– Det er en liten svart Toyota som disse mennene kjører av gårde i. Den forsvant bortover sidegatene her, sier innsatsleder Kopperud.

Laster kart, vennligst vent...

Ranerne snakket gebrokkent engelsk, og skal ifølge VG ha vært kledd henholdsvis i

  1. Mørke addidasbukser, hvite striper på låret og mørk hettegenser
  2. Mørk caps, heldekket i ansiktet og svart ryggsekk
  3. Lyseblå jeans, mørk boblejakke og grått tørkle over ansiktet

NRK følger og oppdaterer saken.