Truer med eksklusjon

Pensjonistpartiet truer med eksklusjon av partiets listetopp i Asker, Erik Gjems-Onstad, etter innvandringsfiendtlige uttalelser.

Erik Gjems-Onstad
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Erik Gjems-Onstad kom med uttalelsene i NRK Østlandssendingen i dag tidlig.

- Norge er nordmenns fedreland. Nordmenn er en nasjon innen den hvite rase. Mange tør ikke si det, men det er realiteten, sa Gjems-Onstad til NRK.

Gjems-Onstad er medlem av Folkebevegelsen mot innvandring og i innslaget framstilte han Pensjonistpartiet som det mest innvandringskritiske partiet i landet.

Les også: Krever innvandringsstopp

Hva mener du? Bør innvandringen begrenses?

- Håper han tar konsekvensene

Ragnar Dahl

Pensjonistpartiets leder Ragnar Dahl.

Foto: Pensjonistpartiet

Pensjonistpartiets leder Ragnar Dahl tar avstand fra uttalelsene.

- Ja, når han knytter Pensjonistpartiet opp mot Folkeaksjonen mot innvandring, har han tatt et så vidtgående standpunkt at han ikke hører hjemme i våre rekker.

- Jeg håper han tar konsekvensene av det selv, hvis ikke skal jeg hjelpe ham på vei, truer Pensjonistpartiets leder Ragnar Dahl.

Vil ikke trekke seg

- Hvis han ikke trekker seg, vil han bli eksludert?

- I ytteste konsekvens kan det bli resultatet. Han skal få en mulighet til å forklare seg overfor meg og partiets hovedstyre. Men jeg ønsker ikke å ha medlemmer med de holdningene i Pensjonistpartiet, for det representerer ikke vår politikk, sier Dahl.

- Nå vet jeg ikke om jeg føler meg hjemme i Pensjonistpartiet heller, men jeg er nominert, og verken kan eller vil trekke meg, svarer Erik Gjems-Onstad på oppfordringen fra partilederen.