Tror Storhamar kan ta seriegullet fra Stavanger

To tidligere hockeyprofiler har troen på at dette er sesongen der Stavanger igjen blir utfordret i kampen om gullet.

Storhamar mot Sparta i verdens lengste ishockeykamp

I fjor var Storhamar med på å slå verdensrekord da de spilte tidenes lengste kamp mot Sparta. I år kan de være med å kjempe om seriegull.

Foto: Dagfinn Heidenberg

Laster innhold, vennligst vent..

I fjor var Stavanger nok en gang overlegene, og vant serien med syv poeng. Bak fulgte Lørenskog, før det var en lang luke ned til de andre lagene.

Christian Dahl-Andersen var med på å ta seriegull med Stavanger i fjor, men har nå lagt skøytene på hylla. Han har troen på at hans tidligere lagkamerater kan bli enda mer utfordret i år enn i fjor.

– Jeg håper det endelig kan bli spenning om gullet. Det er viktig for norsk hockey at gullet ikke er delt ut på forhånd. Jeg ser på Stavanger og Storhamar som de største favorittene, med Frisk som en outsider, forteller han.

Oilers - VIF

Christian Dahl-Andersen har mange år bak seg i Stavanger.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Har troen på Thoresen

Spesielt trekker han frem signeringen av storspilleren Patrick Thoresen som en av grunnene til at Storhamar kan få en god sesong.

– På tross av at Storhamar har hatt mye ferdigheter i laget, så syns jeg de har vært veldig enkle å møte. Men det tror jeg Patrick (Thoresen) kan forandre på. Jeg tror han vil bety veldig mye, sier han.

Og Dahl-Andersen får medhold fra tidligere Sparta-spiller Marius Hagberg.

– Thoresen er den beste spilleren i ligaen, uten tvil. Og det er ikke bare som hockeyspiller, men også slik han er som person, sier Hagberg.

Marius Hagberg

Marius Hagberg la tidligere i år opp som ishockeyspiller, på grunn av en skade. 28-åringen har spilt i øverste divisjon for både Comet, Stjernen og Sparta.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Tror Kongsvinger havner sist

Kongsvinger og Manglerud har de siste årene kjempet i bunnen av tabellen. Både Dahl-Andersen og Hagberg er sikre på at Kongsvinger vil være tabelljumbo også ved slutten av årets sesong.

De har derimot større tro på at Manglerud kan klatre på tabellen.

– Manglerud har imponert meg mye hvert år. De har små ressurser, men stor fightervilje. Så hvis de klarer å få større kvalitet i powerplayet sitt, og gjerne ha en førsterekke som kan være toneangivende, så vil de kunne vinne flere kamper. Da kan de være med å utfordre for eksempel Stjernen, mener Dahl-Andersen.

Hagberg mener også at Manglerud vil være med i kampen om åttendeplassen som gir plass i sluttspillet.

– Kamp om fjerdeplassen

Bortsett fra at Stavanger, Storhamar og Frisk Asker vil kjempe i toppen av tabellen, så tror de tidligere elitespillerne at det er Lillehammer, Vålerenga, Sparta og Lørenskog som vil kjempe om fjerdeplassen.

Første puck droppes i Gjøvik Olympiske Fjellhall fredag kveld.

Der møtes Vålerenga og Storhamar til sesongens første oppgjør, blant annet med Anders Myrvold tilbake på isen i en tellende hockeykamp for første gang på seks og et halvt år.