– KFUM kan absolutt overraske i år

LA MANGA (NRK): Tidligere Sarpsborg 08-profil Erik Lundanes Jonvik er sentral for det som kan bli årets Askeladd i norsk 1. divisjon.

Erik Lundanes Jonvik

Erik Lundanes Jonvik forteller at samholdet og den gode stemningen er blant styrkene i KFUM.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Erik Jonvik

Erik Lundanes Jonvik spilte to sesonger for Sarpsborg 08. Her fra en kamp mot Sogndal i 2011.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Den hardtarbeidende midtbanespilleren fikk med seg 47 kamper på to sesonger i den blåhvite drakta.

Nå er han klar for et nytt eventyr i norsk toppfotball – med en breddeklubb.

– Jeg har veldig tro på hvordan vi driver klubb og tenker helhet, med hele mennesket og ikke bare fotballspilleren. Det er her vi vil være, man føler seg trygg og er i gode omgivelser. Det har mye å si.

Ingen Leicester

25-åringen innrømmer at han spiller for en klubb som kommer til å kjempe en hard kamp for å holde seg i 1. divisjon denne sesongen.

– Vi er litt tynne. Men er vi i god form hele sesongen, så mener jeg at vi har gode nok spillere til å hevde oss. KFUM kan absolutt overraske i år, forteller han.

På «Kåffa» finner man navn som Jørgen Hammer, Stian Sortevik og ikke minst keeperveteran Lars Hirschfeld, med en fortid i blant annet Rosenborg, Vålerenga og årets store overraskelse i Premier League, Leicester.

Men 37-åringen tror ikke KFUM blir noe norsk Leicester.

– Vi må ha en realistisk tilnærming til det, og det tror jeg vi har. Hovedmålet vårt denne sesongen, ærlig talt, må være å holde oss i divisjonen. Det målet er stort nok for oss med tanke på ressursene til klubben, forteller han.

Lars Hirschfeld

Keeperveteran Lars Hirschfeld er den mest erfarne spilleren på årets KFUM-lag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

25 år og akademisjef

For Erik Lundanes Jonvik kommer årets sesong også til å handle om fotball på et langt lavere nivå enn han selv skal bidra på som spiller.

Han er nemlig også akademisjef i klubben, med ansvaret for utviklingen av de yngste spillerne – det til tross for at han kun er 25 år gammel selv.

– Det er noe jeg brenner for, så for meg er det kanskje enda mer motiverende enn å spille fotball selv. Det er ganske tett mellom A-lagsspillerne og barna i klubben, de kjenner oss på navn og vi kjenner navnene deres. Vi har et fantastisk miljø.

Vil beholde stemninga

Lars Hirschfeld

Lars Hirschfeld i aksjon for Kåffa på La Manga.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Også keeper Hirschfeld skryter av miljøet i klubben.

– Det er fantastisk her, virkelig. Alle gutta er herlige. De har virkelig en kjærlighet for spillet, og er her fordi de elsker fotball. Det er forfriskende. Det er også en ny utfordring for meg; å spille for, på papiret, en amatørklubb, som ønsker å holde seg i en liga som er over vårt nivå.

Samtidig som klubben ønsker å overleve i divisjonen, er det også en annen sentral målsetting.

– Vi vil også beholde den gode stemninga i gruppa. Vi skal fortsette å være den klubben vi alltid har vært. Det er våre to målsettinger, avslutter Erik Lundanes Jonvik.