Tror Alta-kampen blir tøff

– Finnmarkingene vil bli en hard nøtt, sier Mjøndalen-treneren.

Mjøndalen-spillerne feirer etter scoring

Søndag spiller altså Mjøndalen åttende runde i serien mot Alta på Nedre Eiker stadion.

Foto: NRK / SCANPIX

Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

– Vi vil selvsagt ikke røpe strategien vår foran den viktige kampen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Vegard Hansen trener Mjøndalen. Han tror søndagens hjemmekamp på Nedre Eiker Stadion blir en tøff batalje.

Alta stiller med et sterkt lag med mange nyinnkjøpte spillere.

– Finnmarkingene vil bli en hard nøtt. De må opp fra bunnplasseringen i 1.divisjon, og vil gjøre sitt ytterste for på slå oss, sier Hansen.

Vil ikke røpe strategien

– Vi vil selvsagt ikke røpe strategien vår foran den viktige kampen mot Alta, men det er viktigere enn noen gang at spillerne våre er tent og at de er scoringsvillige mot et sterkt Alta-lag, sier Vegard Hansen.

– Hvis spillerne våre går på banen med den rette gløden, tror jeg absolutt vi kan slå Alta, sier Mjøndalen-treneren.

Les: - Aage (57) bak tidenes cupbombe

Les også: Slitne spillere fikk to dager fri

Møter et bunnlag

Til tross for at Alta ligger helt i bunnen av tabellen blir ikke søndagens kamp på Nedre Eiker Stadion noen venstrehåndsjobb for bruntrøyene.

– Vi tar absolutt ikke lett på denne kampen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Alta har et svært sterkt lag med mange nyinnkjøpte spillere. Vel har de slitt i begynnelsen av serien, men det er uhyre tett i nedre del av tabellen der både vi og Alta ligger.

– Uansett hvor dårlig Alta har gjort det i det siste, tror jeg definitivt ikke finnmarkingene kommer til å rykke ned, sier Hansen.

Viktig for begge lag

Søndag spiller altså Mjøndalen åttende runde i serien mot Alta på Nedre Eiker stadion.

Begge lagene sliter i nedre del av tabellen i 1. divisjon. Alta ligger helt på bunnen, mens Mjøndalen også ligger farlig nær nedrykksplass etter sju runder.

Derfor blir dette er svært viktig kamp for begge lag, der begge må kjempe hardt for en seier.

Mjøndalen fikk god kamp- og skuddtrening på Årbogen stadion på Modum i første runde av cupen på Kristi himmelfartsdag. Bruntrøyene slo da hjemmelaget Birkebeineren forholdsvis lett 3 -1.

Sliter i serien

Men i serien har det vært verre. Den sjuende seriekampen på Jæren der Mjøndalen møtte Bryne, måtte bruntrøyene bite i gresset med hele 5 -1-tap etter at en av Mjøndalens spillere ble utvist da stillingen var 2 - 1 til Bryne. Da raknet Mjøndalen-laget, og stortapet var et faktum.

Også i den sjette seriekampen mot Follo var ikke Mjøndalen i sitt ess. Man kan vel heller si at de var heldige som greide uavgjort 0 - 0.

Men på søndag er det altså Alta som gjelder, et lag som etter Vegard Hansens vurdering er meget sterkt og vinnerviljen er stor.

– Fordel med hjemmebane

Hansen legger til at Mjøndalen selvsagt har en stor fordel av hjemmebane, spesielt hvis hjemmepublikum møter mannjevnt opp på stadion dagen før 17.mai.

Treneren sier at Mjøndalen og Strømsgodset begge spiller hjemmekamper på søndag, så de mest fotballfrelste kan få med seg to gode fotballkamper i Drammensområdet. Først Nedre Eiker Stadion klokken 14.00, for så å avslutte på Marienlyst der Strømsgodset møter Stabekk med kampstart klokken 18.00.

Mjøndalen har slitt med en del skadeproblemer den siste tiden, og stiller nok ikke med sitt beste lag, så det kan bli en vanskelig oppgave å slå Alta som har reist den lange vegen ned til Mjøndalen, i den hensikt å begynne sin klatring på tabellen.