Trolig slutt for historisk TV-show

Røde Kors vil ikke lenger betale for TV-showet fra Momarkedet.

W. Myhre, kronprinsesse Sonja, Titten Tei og R. Kirkvaag

TV-showet fra Momarkedet kan være en saga blott. Bidet er fra TV-showet i 1976, da Wenche Myhre sang sammen med kronprinsesse Sonja og Titten Tei. Rolf Kirkvaag til høyre.

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

Nedlagte spilleautomater og budsjett-nedskjæringer er grunnen til at Norges Røde Kors har foreslått å nedlegge den 40 år gamle tradisjonen.

Eidsberg-ordfører Knut Herland sier at Momarkedet blir holdt som vanlig i år, men at det ser dårlig ut for TV-showet.

- Ikke interessant med spleiselag

- Det er trist at det blir sånn, men samtidig har jeg forståelse for at Røde Kors synes dette blir for mye penger og at de heller vil bruke midlene de har til rådighet til andre ting, sier Herland.

Han opplyser at ingen løsningsforslag så langt har fått Røde Kors til å snu på flisa.

- Vi har hatt et møte hvor kommunen og fylkeskommunen kom med et forslag om et spleiselag, men det var ikke interessant for Røde Kors, sier Herland.

Dermed ser det mørkt ut for TV-showet fra Momarkedet..

- Momarkedet er en viktig del av kulturlivet i Eidsberg, og markedsføringen som TV-showet har gitt oss ser nå ut til å bli borte. Det er trist, sier ordfører Herland.

Har håp om tv-sending

Jan Freddy Hagen, konstituert daglig leder for Momarkedet, er skuffet over Røde Kors.

- Har vært med å bidratt økonomisk de siste årene. Momarkedet er i en omstillingsprosess, og vi synes det er rart de ikke vil være med lenger, sier han.

Hagen har allikevel fortsatt et håp om en tv-sending i år.

- Vi jobber med konkrete planer, men jeg vil ikke gå inn på hva det dreier seg om. Men jeg mener det fortsatt er håp for tv-sendingen. Sending har stor markedsmessig betydning for Momarkedet, understreker Hagen. 

Styreleder Mette Røen Homstvedt i Mysen og Omegn Røde Kors jobber for å bevare showet. Hun sier det er muligheter for at det kan bestå - dersom markedsstyret bestemmer seg for det.

Knut Bjørnsen og Keshia Knight Pulliam

Knut Bjørnsen og Keshia Knight Pulliam på Momarkedet

Foto: Gjellesvik, Inge / Scanpix