Trolig ikke skutt i Festningstunnelen

Bevæpnet politi i Oslo undersøkte Festningstunnelen torsdag ettermiddag etter melding om at det skal ha blitt avfyrt skudd fra en motorsykkel mot en bil. Men politiet har ikke funnet spor etter skyting.

Festningstunnelen i Oslo

Politiet fikk en melding om tre skudd i Festningstunnelen rett før klokken 18 i kveld. Foto: Anders Fehn

Fredag morgen er det klart at politiet avslutter etterforskningen fordi det ikke er tegn til at det ble skutt i tunnelen.

Ved 18-tiden torsdag kom det melding til politiet om at det skal ha blitt observert en motorsyklist som skal ha avfyrt tre skudd fra et håndvåpen rettet mot en personbil.

Fikk god beskrivelse

Politiet fikk en god beskrivelse og fant igjen motorsyklisten på Bryn på Oslos østkant.

– Vi har fått kontroll på den antatte motorsyklisten, som er en mann i 30-årene, sa operasjonsleder Tor Jøkling til NRK.

– Han stiller seg uforstående til hendelsen, og hadde ikke våpen på seg da vi stoppet ham.

Undersøkte video fra tunnelen

Politiets hundepatrulje ble sendt inn i tunnelen for å lete etter tomhylser, og Veitrafikksentralsens videoer ble undersøkt.

Innsatsleder Thor Langli, Oslo-politiet

Innsatsleder ved Oslo politidistrikt Thor Langli, sier at de ikke har funnet noe som beviser at det er løsnet skudd i tunnelen i kveld. Foto: Anders Fehn

– Vi har sett på videobilder fra tunnelen, men vi kan ikke se at det er noe i hånden på motorsyklisten. Vi har også lett etter tomhylser, men vi har ikke funnet noen hylser, sier innsatsleder Thor Langli.

Politiet har avsluttet etterforskningen da det ikke er funnet tomhylser, skadde eller skader på bilen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold