Har ikke hørt lyder på en uke

HEMSEDAL/DRAMMEN (NRK): – Jeg trodde familien var bortreist, og at det var grunnen til at det var stille fra leiligheten. Det sier Kåre Markegård som eier huset der den irakiske kvinnen ble funnet drept mandag.

Politisperringer foran åstedet for drapet i Hemsedal

Det var mandag politiet rykket ut til denne boligen. Der ble tobarnsmoren funnet drept.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det var alltid lyder fra den irakiske familien i stuen min som ligger rett over utleieleiligheten. Det er helt naturlig når det er to små barn i en familie, sier Markegård. Siden april har han vært husvert for familien på fire.

– Men forrige tirsdag kveld ble det helt stille.

– Jeg lurte litt på dette, men tenkte kanskje at familien var bortreist for noen dager, sier Markegård som ikke hadde noen mistanker om at noe kunne ha skjedd dem.

Ifølge politiet, rykket de ut til leiligheten mandag etter at de fikk melding fra en person. Hvem det var som meldte fra, vil ikke politiet si noe om.

– Det var i hvert fall ikke jeg som oppdaget at kvinnen var død, sier Markegård.

Klarer ikke å bo hjemme nå

Markegård bor alene i husets hovedetasje, men han er ofte på besøk hos sin kjæreste som bor på Trøym, bare noen kilometer unna. Nå har Markegård bodd hos henne fordi han opplever det som svært belastende å bo hjemme under drapsetterforskningen.

Han forteller at han aldri har hatt noen problemer med familien i løpet av de åtte månedene de har bodd i huset. De to barna gikk i den lokale barnehagen og på skolen.

Det pleide alltid å være lyder fra familien. Det er naturlig når det er en familie med to små barn. Men siden tirsdag i forrige uke har det vært stille.

Kåre Markegård
Per Thomas Omholt

Politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– De var høflige og hyggelige mennesker. Jeg har aldri merket noen konflikter mellom ekteparet. De oppførte seg alltid rolig og ordentlig, og spesielt kona opplevde jeg som blid og utadvendt, sier Markegård.

Derfor ble Markegård sjokkert da han fikk vite at kvinnen var blitt drept i leiligheten som de bodde i, og at mannen hennes er siktet for drapet.

– Nå tenker jeg mest på de to barna, sier Markegård.

Barna skal avhøres torsdag

– Barna var ikke i leiligheten da politiet kom dit mandag, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

Han ønsker ikke å si hvor barna har vært i dagene før kvinnen ble funnet.

I tillegg til avhøret av barna, fortsetter politiet det taktiske og tekniske arbeidet, og en rekke vitner skal avhøres.

Kvinnen obduseres først på fredag. Den foreløpige obduksjonsrapporten kan være klare samme ettermiddag.