Trenger tusenvis til å teste nye Gardermoen

Avinor tilbyr jobb til 4 000 personer som skal teste den nye lufthavnen. Ulempen er at det kun er snakk om noen timers arbeid spredt utover høsten.

Lange køer på Gardermoen.

SØKER FRIVILLIGE: 4 000 frivillige skal teste ut nye Oslo Lufthavn.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er i forbindelse med utbyggingen av nye Oslo Lufthavn at Avinor nå søker frivillige. Målet er at 4 000 testpassasjerer skal prøve ut de nye arealene på flyplassen. De utvalgte skal gjennomføre 6 000 simulerte passasjerreiser.

I tillegg skal 60 000 bagasjeenheter bli kjørt gjennom bagasjeanleggene.

Alle som deltar får et gavekort til en verdi av 1 000 kroner. De får også dekket reisekostnader til og fra Oslo Lufthavn med flytog eller flybuss.

Vi du være testpassasjer? Registrer deg her!

Helt avgjørende å skaffe frivillige

Kristian Løksa

Kommunikasjonssjef i Avinor, Kristian Løksa.

I april neste år skal nye Oslo Lufthavn være klar. Derfor må testingen foregå i høst, sier Kristian Løksa som er kommunikasjonssjef i Avinor.

– Selv om vi syns det fungerer bra selv er det viktig at vi får testpassasjerer til å prøve ut systemene for å se hva de syns. Det er helt avgjørende for at det skal bli en bra flyplass.

Det blir mange timer i kø for de frivillige da, kanskje?

– Vi har ikke først og fremst ambisjoner om teste køsystemet. Vi skal hovedsaklig sjekke at alt man vanligvis gjør på en flyplass fungerer. Bagasjeinnsjekk, sikkerhetskontroll og så videre.

Tester på tirsdager og torsdager

Avinor inviterer alle til å bli med. Uavhengig av om du reiser mye eller lite, er gammel eller ung og både folk med og uten spesielle behov.

De frivillige bestemmer selv hvor delaktige de vil være, sier Løksa.

– Hver dag tar ca fem timer, og det er mulig å melde seg for flere dager. Testingen vil foregå på tirsdager og torsdager gjennom høsten. Så folk kan styre det litt selv, når man vil være med og hvor mange ganger.