Trekker seg som supporterleder i Sarpsborg 08

Kjetil Andre Frøne trekker seg som supporterleder for Sarpsborg 08 én måned før cupfinalen. Han føler seg motarbeidet av ledelsen i klubben.

Kjetil Frøne, leder i Fossefallet

Kjetil Frøne føler seg motarbeidet av ledelsen i Sarpsborg 08 og trekker seg som supporterleder med umiddelbar virkning.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Frøne har vært leder av Fossefallet i åtte sesonger. I løpet av den tiden mener han klubben har mistet sjel og varme, og at dialogen mellom ledelsen og supporterklubben er fraværende.

– Vi jobber hele tiden for å få til et tettere bånd mellom mannen i gata, supporterne og spillerne, men det har aldri vært interesse fra ledelsen i det hele tatt. Det har vært motarbeidelse fra dag én, sier Frøne.

Han trekker frem manglende dialog fra ledelsen side som hovedgrunn til at han gir seg som supporterleder.

– Ledelsen er ikke interesserte i å ha en dialog med oss. Jeg føler at jeg driver en supporterklubb som er en byrde for klubben. Vi maser for å få i gang et bedre samarbeid, men ledelsen viser gang på gang at de ikke er interesserte. Det er slitsomt. Vi brude jo vært en ressurs, sier Frøne.

Overrasket over årsaken

Frøne har ikke orientert ledelsen om at han har trukket seg. Styreleder i klubben, Cato Haug, ble overrasket.

– Vi våknet til meldingen om at han har trukket seg, og det beklager vi sterkt. Vi er litt overrasket over årsaken, men vi skal nå sette oss ned med styret i Fossefallet og diskutere fakta i saken, så får vi komme tilbake etter det, sier Haug.

Cato Haug

Cato Haug, styreleder i Sarpsborg 08, sier de skal ha et møte med Fossefallet i ettermiddag for å diskutere saken.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Han ønsker ikke å beskrive sitt syn på samarbeidet mellom ledelsen og supporterklubben.

– Jeg har ikke lyst til å si så mye mer. En sak har to sider. Vi opplever saken noe annerledes, men det er ikke sikkert vi sitter på fasiten, sier han.

Misfornøyde med plassering

Flere medlemmer i Fossefallet har de siste dagene klaget på plasseringen de har fått på Ullevaal stadion under cupfinalen. Frøne sier plasseringen ikke har stor betydning for at han trekker seg.

– Det er bare en liten brøkdel. Men vi må lese om plasseringa på nett og får ikke beskjed om det selv, og det er tåpelig, sier han.

På spørsmål om det ikke er nå klubben trenger en supporterleder som mest, svarer han følgende:

– Det virker ikke som om de trenger en supporterleder i det hele tatt.

Men det er bare én måned igjen til cupfinalen. Vurderte du å vente med å trekke deg til etter finalen?

– Jeg vurderte å vente til min tid som leder var over i 2016, men det har jeg ikke sjans til, så nå trekker jeg meg.

Nestleder tar over inntil det blir ekstraordinært årsmøte.