Hopp til innhold

Trekker seg om Forsberg får tillit

Leder i Sarpsborg Arbeiderpartis, Tor Egil Brusevold, sier han trekker seg etter neste årsmøte dersom Thor Erik Forsberg får tillit i representantskapet.

Brusevold og Forsberg

Tor Egil Brusevold vil ikke lede Sarpsborg Arbeiderparti om Thor Erik Forsberg får ny tillit.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Tidligere denne uken ga styret en delt innstilling foran lokalpartiets representantskap neste uke. Brusevold sier til Sarpsborg Arbeiderblad at det er uaktuelt å støtte Forsberg.

– Hvis det skjer, må partiet se seg om etter en ny leder etter årsmøtet. Jeg kan ikke gå inn i valgkampen for å fronte en liste som jeg ikke er enig i, uttaler han.

Dermed er lokallaget i Sarpsborg splittet.

LES OGSÅ:

– Uheldig for Sarpsborg Ap

– Etter årsmøtet i 2013 så kan ikke jeg fronte Forsberg. Det går ikke. Det er en personlig ting for meg det med rus. Det er ikke forenlig med å sitte som stortingsrepresentant – og det vet Forsberg veldig godt, sier han til NRK.no.

Han sier han ønsker Forsberg alt godt, men det gjelder ikke i en valgkamp.

– Det er jo demokrati. Og styret var enstemmig på hele lista fra nominasjonskomiteen – unntatt plass nummer tre. Da er det noen som gjør en jobb for å få Forsberg inn på den plassen. Det er uheldig for Sarpsborg Arbeiderparti at vi ikke står samlet.

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg fortalte i september at han har brukt cannabis jevnlig for å takle livskriser.

Bruken av cannabis skal ha vært en erstatning for antidepressiva eller lignende, forklarer han.

LES OGSÅ:

– Trist prosess

Listeforslaget til nominasjonskomiteen til Østfold Arbeiderparti var enstemmig på alle plasser, bortsett fra på plass 3.

– Flertallet gikk ikke for Forsberg fordi man opplever det at det har vært snakk om tillit som han må vinne på ny, sa Sindre Martinsen-Evje, medlem av nominasjonskomiteen til NRK.no da listen ble offentlig.

– Jeg synes det har vært en trist prosess. Det har ikke vært noen hyggelig tid å være leder for Sarpsborg Ap. Vi ble satt i en vanskelig posisjon og det er mye følelser ute og går. Men vi må opptre ryddig. Jeg mener vi har gjort det så langt, men jeg vil at vi skal lande denne saken på en ordentlig måte i representantskapet.