Hopp til innhold

Tregt salg av omstridte leiligheter

Salget går tregt, mens utbyggerne av de omstridte ferielelighetene på Hankø, regner med at byggetillatelsen er rett rundt hjørne.

Husebukta

Husebukta på Hankø.

Foto: Camilla Næss/NRK

- Bare to av 22 planlagte ferieleiligheter i Husebukta på Hankø brygge er solgt siden begynnelsen av juni, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

I strandsonen

Protestene har vært mange, både fra lokalbefolkningen på Hankø, hytteeiere, og politikere, som mener at prosjektet er på kollisjonskurs med forbudet mot å bygge i strandsonen.

Harald Zwart

Filmregissør Harald Zwart.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Saken har fått bred mediedekning, spesielt i forbindelse med at både prinsesse Martha Loise, og filmregissør Harald Zwart, har flagget sin motstand mot prosjektet.

- Listen av kjøpere er lang

Nå har de planlagte leilighetene, som er tilknyttet Henning Forsbergs hotell på Hankø, ligget for salg i over tre måneder. Og kun to av de 22 planlagte leilighetene er altså solgt.

- Det er litt under forventet, men ikke overraskende, tatt i betraktning at hyttemarkedet har vært relativt svakt i sommer, sier Rasmus Os i Hankø Utvikling, til Dagens Næringsliv. Og legger til at det ennå er god tid til å få leilighetene solgt. Han sier også at listen av kjøpere er meget lang.

Venter på byggetillatelse

Og mens utbyggerne ennå venter på byggetillatelse, til tross for sommerens salg, kjemper motstanderne mot prosjektet fortsatt. Selv om kampen mot den nye reguleringsplanen for området er tapt.

Sjøbodplanene i Husebukta på Hankø

Sjøbodplanene i Husebukta på Hankø .

Foto: MAKE Arkitekter as

Håkon Fensbekk, som bor i området, har sammen med andre motstandere klaget saken inn for fylkesmannen, og krevd oppsettende virkning av klagen, slik at prosjektet stanses til den er ferdig behandlet hos fylkesmannen.

Klagen fra de engasjerte motstanderne går ut på at benyttelsen av leilighetene, og tilknytningen til hotellet, ikke stemmer overens med argumentene for å omgå forbudet mot å bygge i strandsonen.

Rasmus Os tar imidlertid klagen med ro.

- Motstanden har minket dramatisk de siste årene fordi folk flest skjønner at prosjektet vil gavne lokalmiljøet og regionen, sier Os til DN.

Les også: Hankø-utbygger truer med søksmål

(kommenter saken under video)

Video nsps_upload_2009_4_17_18_24_20_3317.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.