Tredobling av salget av øko-egg

Større satsing på frittgående fjørfe de siste to årene.

Egg

Egg er en populær ingrediens i nordmenns matvaner. Nå spiser vi stadig flere økologiske egg.

Foto: Ludvigsen, Benedicte Goa / Benedicte Goa Ludvigsen/NR

Hver nordmann spiser i snitt ett egg annenhver dag.

Les : Tall og fakta om egg

I fjor var 1500 tonn av dem økologiske mens tilsvarende tall i 2006 var 570 tonn.

Østfold dekker behovet

Det viser at salget av økologiske egg er nær tredoblet i Norge de siste to årene, skriver nationen.no .

Video nsps_upload_2009_4_8_18_6_6_2805.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Mye av eggsplosjonen kommer av satsingen på frittgående fjærfe i Østfold.

Hele 17,5 prosent av alle verpehønene i fylket er nå økologiske.

Dermed ligger Østfold eggprodusenter over regjeringens mål om at minst 15 prosent av all matproduksjon skal være økologisk innen 2015.

Les også: Dobbelt så mange egg i påsken

I Råde i Østfold har hønebonde Hans Christian Kihl nok å henge fingrene i.

- Det har vært en bra økning på økologisk, og vi har nå full dekning på det som blir etterspurt i markedet, sier han til NRK.