Tre smuglerbiler kom i følge, to sjåfører stakk

Til sammen over 5400 liter øl, 120 liter brennevin og 50.000 sigaretter ble stanset i tollen på Svinesund i morges. Tre overlastede varebiler kom i følge.

Smugling Svinesund

Tollerne losset ut 2160 liter øl og 120 liter brennevin fra denne bilen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

De tre bilene krysset grensen på E6 ved Svinesund ved halv sekstiden i morges. Da den første bilen ble stanset, stakk sjåførene i de to andre bilene av.

Hoppet av i fart

– Den ene sjåføren hoppet ut av bilen mens den fortsatt var i fart. Han ble plukket opp av en fjerde bil, en følgebil, forteller seksjonssjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted.

Den ene av de to som stakk av ble pågrepet av politiet i formiddag, den andre er fortsatt på rømmen.

Samtlige tre varebiler var utstyrt med falske, norske registreringsnummer. De var endog utstyrt med falske firmalogoer. I to av bilene fant tollerne tyske registreringsnummer, i den tredje bilen lå et sett belgiske bilskilt. De to sjåførene som er pågrepet er begge polakker.

Bilene er bygget om

– Bilene er manipulert for å tåle tyngre last. De var utstyrt med kompressorer for å påvirke støtdemperne, sier Fredriksen.

I den største av bilene var det 10.000 sigaretter 2160 liter øl og 120 liter brennevin. Resten av ølet og sigarettene var fordelt på de to andre bilene.

– Det skulle vært betalt vel en halv million kroner i avgifter for varene, opplyser Fredriksen.

Smugling Svinesund

I denne lille varebilen ble det funnet over 1500 liter øl.

Foto: Odd Skjerdal / NRK