Tre skudd avfyrt ved dagligvarebutikk på Grønland

Politiet har funnet tomhylser som bekrefter at det ble avfyrt skudd i Heimdalsgata på Grønland i Oslo søndag formiddag.

Heimdalsgata Dagligvareforretning

SKUDD AVFYRT: Politiet har funnet spor som bekrefter at det er blitt avfyrt skudd utenfor denne forretningen på Grønland.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Tre personer som befant seg «svært nær» da tre skudd ble avfyrt utenfor en dagligvareforretning i formiddag, blir sendt ut av landet.

De tre ble innbragt av politiet for å avgi forklaring, og viser seg å være etterlyst og utvist fra Schengen. Dermed blir de tre albanerne pågrepet for overtredelse av utlendingsloven, og blir hos politiet inntil videre.

– Det er ennå uklart om de har noe med skuddene å gjøre, om det er avfyrt skudd mot dem eller motsatt. Men de var svært tett på stede da hendelsen skjedde, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege til NRK.

Høye smell

Politiet rykket raskt ut til området etter melding fra vitner som skal ha hørt høye smell. Meldingen kom klokken 10.26.

– Vitner har forklart at de skal ha hørt tre smell, sier Ege

.Ingen personer er funnet skadet.

– Det er for tidlig å si sikkert, men det kan se ut til at dagligvareforretningen var et tilfeldig sted, sier Ege.

Gikk fra området

Politiet er på plass med store mannskaper som leter etter en eller flere gjerningspersoner.

Spesielt søker de etter en mann som skal ha gått fra Heimdalsgata mot Friis gate på Grønland i Oslo iført sort parkas, hvite joggesko, mørke dongeri og grå lue. Vitner skal ha sett denne personen gå eller løpe fra området. Politiet er svært interessert i flere vitner.

De har ikke funnet noe som tyder på at noen eller noe er skadet, og Ege kan heller ikke si noe om hva slags våpen som er brukt.

Laster Twitter-innhold

Et område rundt en butikk i Heimdalsgata er avsperret. Politiet bekrefter at skytingen foregikk utenfor denne butikken, men om det har noen sammenheng kan de ikke si foreløpig.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Heimdalsgata» i nytt vindu