Tre rumenere dømt for skimming

Tre rumenere er dømt for flere tilfeller av skimming, både i Østfold og på Vestlandet.

Kortsvindel

Tre personer er dømt for skimming. Illustrasjonsbilde.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

To av dem krysset grensa til Norge den 14. november i fjor, på vei inn fra Polen, i en britiskregistrert Rover. Føreren fortalte sin medreisende at han hadde med seg skimmingutstyr, og at han skulle bruke dette i Norge, for å kvitte seg med en personlig gjeld i Romania.

Fikk teknisk hjelp

De to brukte Vestby hyttepark som base, men fikk problemer med å bruke skimmingutstyret. Etter en telefonsamtale med utlandet skulle to personer til komme for å hjelpe. Tredjemann som var i rette, og en fjerde person dukket dermed opp noen dager senere, og ga råd om hvordan de kunne tilpasse utstyret.

Tatt i Moss og Notodden

Den 19. november monterte de to først ankomne utstyret på en bensinstasjon i Moss, men de ble pågrepet kort tid etterpå. Tredjemann ble pågrepet i Notodden tre dager senere, på vei tilbake fra Haugesund, der han hadde brukt tilsvarende utstyr ved to anledninger.

Moss tingrett dømte de tre til henholdsvis 13, 12 og 15 måneders fengsel, men de får fratrekk for nesten et halvt års varetekt. Alt utstyret, og bilene deres, er også inndratt.