Tog sporet av - tre personer omkommet

16 godsvogner rullet ukontrollert i åtte kilometer før de raste inn i en bygning på Sjursøya.

Ulykke på Sjursøya
Foto: Erik Engen / NRK

Minst fire personer skal være alvorlig skadet og en person er sendt til legevakten med lettere skader.

– Det er et stort skadested som er delt i to. Utendørs så er det togvogner som har sporet av, antageligvis noen godsvogner som har kjørt inn i skur 90, samt tog som har havnet i sjøen, opplyser vaktkommandør Kristoffersen i Oslo brann- og redningsetat.

Trillet fra terminalen

– Vi vet at det er et av våre tog med som har rullet fra terminalen oppe på Alnabru og nedover, opplyser Bjarne Wist, direktør for informasjon i Cargonet.

Øyenvitner forteller: - Toget kom i over 100 kilometer vi timen

Hva som er årsaken og bakgrunnen for at toget løp løpsk, vet Cargonet ikke.

– Vi driver nå og skaffer oss oversikt overt situasjonen. Vi er oppdatert av våre folk, og politi og brannvesen er på stedet, og har sånn sett skadestedsansvaret, sier Wist.

– Minst en av vognene har kjørt gjennom et bygg som er totalt rasert. Vognen gikk videre ut i vannet. En seaking har akkurat kommet inn i området og søker folk som kan ha falt i vannet, sier NRKs reporter på stedet, Erik Engen.

Les også: - Vi prøvde å stoppe toget | – Svært sjeldent tilfelle

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Søker etter savnet person

Pressesjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt opplyser at én person fremdeles er savnet etter ulykken.

Det foregår leting i området i ettermiddag. Et redningshelikopter, båter og et titall ambulanser er satt inn på stedet, og politiet har rykket ut med alt tilgjengelig mannskap.

Hovedredningssentralen Sør-Norge har sendt redningshelikopter , og alle båter i området er blitt omdirigert for å bistå.

Et titall ambulanser ble dirigert ut til stedet. Mosseveien var stengt i rundt halvannen time etter ulykken, men er nå åpen igjen. Store køer skal ha dannet seg som følge av dette.

SE VIDEO:

Video Godstog sporet av på Sjursøya

klikk på bildet for å se video!

Kart sjursøya