Hopp til innhold
PST
Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

Tre pågrepet for terrorstøtte

Oppsummert

Tre norske statsborgere er pågrepet av PST, mistenkt for å ha deltatt i eller støttet en terrororganisasjon. To av mennene skal ha kjempet i Syria.

 • Terrorsiktet blir løslatt

  PST løslater en av de tre mennene som forrige måned ble terrorsiktet, ifølge TV 2. 24.-åringen er fortsatt siktet, men vil ikke bli begjært fengslet. Onsdag møter 27 og 29-åringen til nytt fengslingsmøte

 • Syria-siktet 24-åring anker

  24-åringen som i går ble varetektsfengslet for fire uker, anker kjennelsen. Det sier forsvarer Steinar Backe til NRK. 24-åringen ble sammen med sin bror og en annen person pågrepet av PST tirsdag morgen. De er siktet for deltakelse i, eller støtte til, en terrororganisasjon.

 • 27-åring nekter for Syria-reise

  Den 27 år gamle mannen som er siktet av PST for deltakelse i en terrororganisasjon, nekter for at han har vært i landet, sier en kilde til NRK. PST tror mannen har deltatt som fremmedkriger for ISIS i Syria.

 • Fire uker varetekt for terrorstøtte

  Alle de tre mennene som ble pågrepet av PST i går morges blir varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud og medieforbud. Det har Oslo tingrett bestemt. Politiets sikkerhetstjeneste mener de tre utgjør en stor fare for Norge.

PST om siktelse