Hopp til innhold

Tre menn siktet for gruppevoldtekt av kvinne i 50-årene

Tre menn i 20-årene er siktet for gruppevoldtekt av en kvinne i en leilighet i Drammen. Gruppevoldtekten skal ha skjedd tirsdag morgen, og fornærmede er i 50-årene.

Pågrepet etter voldshendelse på Gulskogen i Drammen

Tre menn er siktet for gruppevoldtekt av en kvinne i Drammen tirsdag morgen. Hendelsen skal ha skjedd i en leilighet på Gulskogen.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Hun er selvfølgelig preget av det som har skjedd. Hun har sittet i avhør lenge, og politiet måtte avbryte fordi hun var sliten. Avhøret gjenopptas onsdag morgen, sier den fornærmedes bistandsadvokat, Skjalg Jarnang.

Rundt klokken 06.30 tirsdag morgen skrev politiet på Twitter at de hadde pågrepet fire menn etter en voldshendelse i en leilighet på Gulskogen i Drammen.

– Vi trodde først at det var snakk om en voldshendelse og sendte derfor ut en melding om det. Saken har utviklet seg i løpet av dagen, sier Ole Jacob Garder, politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Måtte få tak i tolk

I løpet av dagen har politiet brukt tid på å få tak i tolker til både de siktede og fornærmede. Det skal være snakk om flere ulike språk.

– Etter avhør med kvinnen og to av mennene, har politiet valgt å sikte tre av fire for gruppevoldtekt, sier Garder.

Den fjerde mannen skal løslates etter avhør. De tre siktede skal være i 20-årene, og ingen av dem er norsktalende. Den fornærmede kvinnen i 50-årene er heller ikke fra Norge.

Tilknyttet et rusmiljø

Etter det NRK erfarer skal alle de involverte i saken være en del av et rusmiljø. Kvinnen sitter fortsatt i avhør tirsdag ettermiddag, og hun vil deretter undersøkes på voldtektsmottaket.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Ole Jacob Garder, forteller at politiet har brukt tid på å finne tolk til avhør av de involverte.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

To av mennene skal avhøres utover ettermiddagen og kvelden, opplyser Garder.

– Vi vurderer fortløpende hva som skal skje med de siktede i morgen, sier Garder.

Det var et vitne som varslet politiet om hendelsen tirsdag morgen. Garder kan foreløpig ikke si mer om hva de involverte har forklar i avhør.

– Alle de involverte er kjenninger av politiet fra før av, sier Garder.

Forsvarer til én av de siktede, Haakon Borgen, opplyser til NRK at han ikke har rukket å snakke med sin klient. Avhøret er utsatt til onsdag formiddag.