Hopp til innhold

Tre bilbranner trolig påsatt på Vestli

Brannvesenet rykket i natt ut til flere bilbranner på Vestli i Oslo. Politiet mener brannene er påtent, og utelukker ikke at det kan ha sammenheng med ungdomsbråket på Vestli og Stovner.

Bilen som trolig ble påtent på Vestli

STO I FULL FYR: Denne bilen ble påsatt kort tid etter den første. Politiet mistenker at noen har satt fyr på bilene med vilje.

Foto: Remi B Presttun

Vitner varslet politiet ved tre-tiden natt til fredag om at en bil sto i brann, og dermed rykket alle nødetater ut.

– Kort tid etterpå fikk vi melding om nok en bilbrann, ikke langt unna den første. Begge bilene sto i full fyr. På det ene stedet brant det opp enda en bil, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet til NRK.

Ifølge Stokkli tror politiet at brannene er påsatt. Det var stort politioppbud på brannstedene, og både politihelikopteret og flere hundepatruljer deltok i arbeidet.

– Den ene bilen sto veldig nærme en husvegg, og det var absolutt spredningsfare. Vi ser på dette som alvorlig, sier han.

Politiet med bensinkanne funnet på stedet

FANT BENSINKANNE: En hundepatrulje kom over en rød bensinkanne i terrenget, like i nærheten av en de utbrente bilene, bekrefter politiet. Her sikrer politiet beviset.

Foto: Remi B Presttun

For to uker siden var det omfattende bråk i det samme området, der ungdommer blant annet kastet stein mot vektere og brannvesenet, og tente på søppelkasser.

– Vi har ikke noen konkrete holdepunkter som tilsier at det har noen sammenheng nå. Men vi utelukker det ikke og vi etterforsker for å se om det kan ha en sammenheng med de siste episodene på Vestli og Stovner, sier operasjonslederen til NRK.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken.

Den utbrente bilen blir tauet vekk fra stedet.

FØRSTE BIL PÅTENT: Bilen ble tauet vekk på morgenkvisten, etter at brannvesenet hadde slukket den.

Foto: Remi B Presttun