Hopp til innhold

Ungdommer i Fredrikstad kastet stein og flasker mot politiet

Flere ungdommer skal ha gått til angrep på politiet i Fredrikstad. Politiet sier over 100 personer var til stede, og satte inn flere patruljer og et helikopter for å rydde torget.

Politi i Fredrikstad (sladdet)

Flere hundre ungdommer har samlet seg i Fredrikstad sentrum. Politiet beskriver dem som aggressive.

Foto: HELENE HILLESTAD / NRK

17. mai ble en travel dag for politiet. I Fredrikstad har sterkt beruset ungdom samlet seg flere steder. Noen har vært så påvirket at de ikke har vært i stand til å ta vare på seg selv.

Politiet skrev på Twitter at det har samlet seg flere hundre ungdommer i Fredrikstad, og at det er aggressive.

Under en pågripelse på Stortorvet i byen skal politiet ha blitt angrepet av flere personer.

– Hendelsen skjedde under et ordinært ordensoppdrag. Patruljen ble angrepet av en større gjeng og måtte forsvare seg, sier innsatsleder Stig Øvregård i Øst politidistrikt til NRK.

Kastet flasker og brostein

Store politistyrker ble sendt til stedet. Innsatslederen forteller at situasjonen etter hvert eskalerte og at det ble kastet flasker og brostein mot politifolkene.

Rundt ti personer er innbrakt. To av dem skal være mindreårige, ifølge innsatslederen.

Laster Twitter-innhold

Videoer NRK har sett viser flere hundre ungdommer som er samlet i sentrum av Fredrikstad. Flere av dem har russeklær på seg. Det er ti-tolv politibiler til stedet. I tillegg sirkler et helikopter i lufta over Stortorvet i Fredrikstad.

Ryddet deler av torget

Alle som er på torget blir vist bort fra plassen av politiet. Hendelsen har også tiltrukket seg mange skuelystne som ser på fra avstand.

Det er flere utrykningskjøretøyer fra politi og brannvesen på plassen.

Et titall personer har fått pålegg om å forlate Fredrikstad sentrum, og politiet jobber med å ta inn de som er pågrepet.

På Kråkerøy i Fredrikstad var opp mot 50 ungdommer samlet. Her var en av ungdommene så beruset at politiet måtte tilkalle ambulanse.

– Det er graden av beruselse som har vært bekymringsfullt for oss og for foreldre og foresatte som disse barna tilhører, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad.

Bråk flere steder

Det har vært ungdomsbråk flere steder i landet på nasjonaldagen.

  • I Stavanger samlet seg opp mot 400 ungdommer. Enkelte av dem skal ha vært ned mot 12 år gamle. En av ungdommene skal ha truet med et våpen. Det viste seg å være en revolverkopi med løsskudd. Politiet i Stavanger sier at de har opprettet sak og overlatt gutten til barnevernet.
  • I Oslo samlet det seg flere tenåringer seg i gjenger på rundt 20 personer på Oslo S. Politiet mente det ikke var mulig å overholde smittevernet, og ba foreldre ringe barna sine og få dem hjem.
  • I Bergen og omegn har det også vært slagsmål og bråk flere steder i løpet av kvelden, opplyser politiet til NRK.
  • I Kristiansand har unge kastet egg på forbipasserende, skutt opp fyrverkeri og festet og kastet søppel i gatene.
  • Flere steder har det også vært overstadig berusede ungdommer. Politiet sier de ser alvorlig på hendelsene.