Trandum
Foto: Vegar Erstad / NRK

Trandum utlendingsinternat

Oppsummert

Politiets spesialenhet gransker et dødsfall som skjedde på politiets utlendingsinternat på Trandum ved Gardermoen. En 57 år gammel irakisk mann døde i oktober 2019. Helsetilsynet og Fylkesmannen har opprettet tilsynssaker.

 • Ulovlig innlåsing på Trandum

  Tilsynsrådet for politiets utlendingsinternat på Trandum mener den rutinemessige innlåsingen av internerte er ulovlig. Men det er nødvendig med kollektiv innlåsing for å ivareta ro og sikkerhet., sier seksjonsleder Johan-Edvin Throndsen.

 • Gransker dødsfall på Trandum

  Politiets speisalenhet gransker dødsfallet til en 57 år gammel mann som døde på på Politiets internat på Trandum i oktober i fjor, melder Dagbladet. Saken er meldt til Helsetilsynet, og Fylkesmannen har opprettet tilsynssak.

 • Oppretter tilsynssak mot lege

  Fylkesmannen i Oslo og Viken oppretter tilsynssak mot en lege som er tilknyttet politiets utlendingsinternat på Trandum. I juni bisto legen under den mislykkede uttransporteringen av Abbasi-familien.

 • 58 på Trandum sies opp før sommeren

  De 58 ansatte som skal sies opp ved utlendingsinternatet på Trandum mister jobben allerede før sommeren, melder Romerikes Blad. Kuttene skyldes færre asylsøkere. Fagforeningene på Trandum reagerer på at oppsigelsene kommer så raskt.