Varetektsfengslet i fire nye uker

En av de siktede kvinnene etter drapet på Tranby i Lier i mars er varetekstfengslet på ny i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Dette er bilen som den 57 år gamle mannen ble funnet i. Bilen ble funnet i Lier 27. mars i år.

Siste: Den drapssiktede kvinnen får nå møte barna sine. Hun ble fredag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Fengslingsmøtet i Drammen tingrett gikk for lukkede dører fredag, fordi politiet er redd for at de to siktede kvinnene kan få opplysninger om hverandres forklaringer dersom mediene omtaler saken.

Kona til mannen nekter fortsatt å la seg avhøre fordi hun ikke får se barna sine.

Denne kvinnen er siktet for falsk forklaring og bistand i etterkant

Den andre kvinnen er siktet for å ha skjult spor eller ødelagt bevis. Hun ble pågrepet i begynnelsen av juli. Hun er i slekt med den 52-årige kvinnen som er siktet for drap på sin ektemann.

Det var 27. mars i år at en turgåer varslet politiet om en utbrent bil på en parkeringsplass i Tranby i Lier i Buskerud. I bilen fant politiet en 57-åring død. Samme kveld ble hans 52 år gamle kone pågrepet og siktet for drap. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

Les også:

Har ikke snakket med politiet

Vibeke Gjøslien Martins

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins, sier de fortsatt venter på at kona til den avdøde mannen skal la seg avhøre.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Det har gått snart tre måneder siden den drapssiktede kvinnen sist snakket med politiet. Ifølge kvinnens forsvarer ønsker hun fortsatt å treffe barna sine før hun lar seg avhøre igjen.

– Er ikke det litt selvsagt at hun vil treffe barna. Barna har mistet sin far og hun sitter i varetekt, sier advokat Jørgen Mowinckel.

Ifølge politiet har de ikke avhørt 52-åringen siden 8. mai. Det at kvinnen er lite samarbeidsvillig forsinker etterforskningen av saken.

– Vi ønsket å avhøre henne 5. juni, men hun ønsket ikke å svare på spørsmål fra politiet, sier Martins.

Nå venter politiet på at kvinnen skal si at hun er klar for nye avhør