Hopp til innhold

Trakk lodd om varaordførervervet

Skyhøyt konfliktnivå blant politikerne førte til at de ikke klarte å bli enig om hvem som skulle bli ny varaordfører. Løsningen ble en god gammeldags loddtrekning.

Valg av varaordfører i Drammen

Her trekker rådmannen opp lappen med navnet på den nye varaordføreren i Drammen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Det er fem blanke stemmer noe som betyr at det er like mange stemmer til begge kandidatene, sa ordfører i Drammen, Tore Oppdal Hansen tirsdag kveld.

Eivind Knudsen

Eivind Knudsen ble varaordfører i Drammen takket være flaks i loddtrekningen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Et lite gisp gikk gjennom salen da ordføreren fortalte om resultatet av den andre avstemmingen om varaordførervervet i byen. Årsaken til valget var at politikerne måtte velge ny varaordfører etter at Yousef Gilani ba om permisjon av helsemessige årsaker.

Blanke stemmer

Høyre, Frp, KrF og Venstre er samarbeidspartiene i Drammen. Tidligere på dagen hadde samtalene om hvem som skulle bli varaordfører havarert. Frp stod på sitt og ville ha vervet og valgte dermed å stemme blankt i andre stemmerunde da valget stod mellom samarbeidspartner KrF og Arbeiderpartiet. Avstemningen viste helt likt stemmeantall mellom de to kandidatene så det hele ble avgjort ved loddtrekning. To lapper i en krukke – en vinner.

– Den nye varaordføreren er Eivind Knudsen fra Arbeiderpartiet, sa ordføreren til et stort jubelrop fra salen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å bygge opp tilliten til politikerne i Drammen. Det er en lang vei og gå, men jeg gleder meg, sa Eivind Knudsen rett etter loddtrekningen.

Oppvask

Odd Arne Gusrud

Odd Gusrud var skuffet etter tapet i loddtrekningen, men enda mer skuffet over samarbeidspartiet Frp.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Odd Gusrud fra KrF var ikke like glad etter loddtrekningen. Han var svært opptatt av at Frp, som de samarbeider med, ikke stemte på han og at det dermed ble loddtrekning.

– At de hadde egen kandidat i første runde er greit, men jeg synes ikke noe om at de stemte blankt i andre runde.

Blir det bråk internt nå?

– En diskusjon blir det, for å si det pent. Her må det prates om samarbeid og i et samarbeid handler det om å gi og ta. Her burde Frp gitt støtte til meg i andre runde, sa Gusrud.

– Ingen avtale

Ulf Eirk Knudsen

Gruppeleder Ulf Erik Knudsen

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Gruppelederen for Frp, Ulf Erik Knudsen, var ikke enig i kritikken fra samarbeidspartiet.

– Vi har en samarbeidsavtale og dette stod det ikke noe om der. Vi nådde ikke frem med vår kandidat og både KrF, Venstre og Høyre visste hva vi ville stemme og kun endret mening.

– Burde ikke en posisjon i en kommune stå samlet?

– I denne saken klarte vi ikke å komme til enighet og det er selvsagt trist. Så får vi se hvordan dialogen går videre, svarte gruppeleder Ulf Erik Knudsen.