Toppklubber i kø for Dominic

Ryktene florerer rundt FFKs ghanesiske spiller Dominic Adiyiah, men FFK avviser at flere storklubber har kommet med bud.

Dominic Adiyah

- Jeg er klar for å spille hvor som helst, dersom agenten min får til en god avtale for meg, sier Dominic til Ghana Soccer Net.

Foto: Thanassis Stavrakis / Scanpix/AP

Ifølge det ghanesiske nettstedet Ghana Soccer Net, kommer Adiyiahs agent mandag til Norge for å snakke med FFK om at spilleren ønsker å forlate klubben til fordel for en stor klubb fra Europa.

Nettstedet skriver at storklubbene Valencia, franske Paris St Germain, italienske Sampdoria og nederlanske Feyenoord allerede har kommet med bud på Adiyiah.

- Det kan jeg dementere, sier assistenttrener Joacim Jonsson.

Les også:
Heftig VM-feiring for Adiyiah
- Det kan bli en høy overgangssum

Adiyiah og Ghana verdensmestere
Adiyiah toppscorer i U20-VM

- Ingen har kommet med bud

- Det er riktig at det mange klubber som har vist en viss interesse for Dominic, men det er ingen som har kommet med noen offisielle bud, sier han.

Jonsson sier det ikke har vært noen som helst dialog mellom FFK og de fire storklubbene som det ghanesiske nettstedet nevner.

- Agent til Fredrikstad

Dominic Adiyiah

Adiyiah scoret åtte mål og var en sterk bidragsyter til at Ghana overraskende seiret i mesterskapet.

Foto: Chris Bouroncle / Scanpix/AFP

Agent Julian Hammond skal ifølge den ghanesiske nettsiden snakke med FFK-ledelsen allerede mandag kveld, og målet er å få til en smidig overgang for 20-åringen.

- Vi er naturligvis i kontakt med Dominics agent jevnlig, er Joacim Jonssons svar på de ryktene.

Suksess i U20-VM

FFKs Dominic Adiyiah har hatt eventyrlig suksess for Ghana i U20-VM.

FFK-reserven er toppscorer under mesterskapet og spås en lysende fotballfremtid.

Adiyiah scoret åtte mål og var en sterk bidragsyter til at Ghana overraskende seiret i mesterskapet. Brasil ble slått på straffer i finalen.

Det å bli kåret til U20 World Cups beste spiller er en bragd som er forunt spillere som for eksempel Lionel Messi (Barcelona), og forteller noe om hvordan FFK-spilleren er blitt oppfattet og har spilt under mesterskapet, som gikk av stabelen i Egypt i høst.

- Spiller hvor som helst

- Jeg kan ikke si hvor mitt neste stoppested blir. Jeg har lyst til å spille både i England, Spania og Italia, sier Dominic til Ghana Soccer Net.

Han forteller at han som profesjonell fotballspiller ønsker å gjøre det godt sportslig og sette spor etter seg.

Han har tidligere vært toppscorer for det ghanesiske laget "Heart of Lions", og har vært utrolig bra under U20-VM, der han har blitt sammenlignet med mange av verdens beste spillere.

Med sine åtte mål under mesterskapet kunne Dominic Adiyiah hente ut "Golden Shoe" og "Golden Ball", begge høyt verdsatte premier fra Fifa World Cup i forrige uke.

- Jeg spiller hvor som helst, bare agenten min får til en god avtale for meg, sier han.

Kan bli dyr

Fredrikstad Fotballklubb har ikke lagt skjul på at de er villige til å selge det unge talentet som kun har vært på banen fire ganger i år for Eliteserieklubben.

FFK-direktør Runar Henriksen fortalte i helgen NRK at interessen for Adiyiah er stor og at det er klubber på banen fra Europa og Asia.

- Vi ser jo hvor andre mestscorende spillere i U-20 mesterskap har havnet før, det er jo hovedsaklig storklubber. Det er viktig at vi kommer i gode forhandlinger og at vi snakker med Adiyiah om hva han vil. Og at vi kommer frem til en sum av det som blir positivt, sier han.