Det blir tonnevis av rock også i 2015

12.000 besøkte årets utgave av Tons of rock. Det gir grobunn for ny festival i 2015.

Tons of Rock

FÅTT MYE ROS. Arrangørene av Tons of rock og festivalområdet Fredriksten festning har fått mye ros av presse og publikum.

Foto: Merete Kildahl/NRK

Nyskapningen Tons of Rock gikk av stabelen på Fredriksten festning i Halden i juni i år med noen av verdens aller største tungrockband på spillelisten.

I alt stod 35 band på programmet, og rundt 12.000 tilskuere fra inn- og utland fant veien til Halden.

- I dag kan vi slå fast at det blir Tons of Rock i Halden også i 2015, sier festivalgeneral Svein Bjørge til Halden Arbeiderblad.

Les også:

Roser Halden

svein bjørge

JA, TIL 2015. - Tons of Rock 2015 arrangeres over tre dager den 18. 19. og 20. juni, forteller festivalgeneral Svein Bjørge.

Foto: Håvard Zeiner / NRK / NRK

Det var fullbelagt på alle hoteller og campingplasser, da festivalen Tons of rock ble arrangert i juni.

En skole ble rekvirert som overnattingssted og det samme med golfbanen i festningens nærområde. I tillegg bad turistsjefen folk åpne sine hjem for de mange tilreisende.

Arrangementet er rost opp i skyene lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og Bjørge sier han har er svært glad for den måten folk i Halden har tatt i mot Tons of Rock på.

Dette har gitt ham motivasjon for et nytt arrangement neste år.

– Det frivillige engasjementet som finnes i Halden er helt unikt. Hadde vi ikke fått den hjelpen, så ville det ikke vært mulig å gjennomføre, sier han.

Les også:

Silver på Tons of Rock

35 BAND. Internasjonale tungrocklegender og lokale band ga en fin blanding på årets utgave av Tons of rock, og hele 12.000 besøkte arrangementene.

Foto: Per Ole Hagen/NRK

Mye likt i 2015

På forespørsel fra Halden Arbeiderblad til hva publikum kan forvente seg av 2015-utgaven av Tons of rock, svarer Bjørge

- Tilbakemeldingene vi har fått fra publikum og artister i år, forteller oss at vi skal gjøre mye av det samme. Først og fremst er det mindre ting med selve organiseringen vi skal forbedre, forteller han.

Tons of Rock 2015 arrangeres over tre dager den 18. 19. og 20. juni.

Tons of Rock

GOD STEMNING.Tons of rock 2014 var prøveåret. God stemning underveis, og gode tilbakemeldinger fra publikum, presse og lokale samarbeidspartnere, sikrer ny festival neste år.

Foto: Merete Kildahl/NRK