Hopp til innhold

Tomt for julebrus

Aass bryggerier er tomme for julebrus flere dager før julaften.

Aass julebrus
Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

- Vi har ikke flere 1.5 litere, men noen 0.5 litere er det igjen. Vi har nok beregnet ganske bra, men det hadde nok vært litt salg i romjula også. Det er jo en juletrefestbrus også, sier bryggeridirektør Terje Aass.

Aass bryggeri har produsert rundt 250 tusen liter av den populære julebrusen i år. Bryggeridirektøren har også fått litt uventet hjelp til markedsføring.

Bryggeridirektør Terje Aass
Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

- Vi har jo julebruskongen som har hjulpet godt med å markedsføre dette produktet. Han har jo blitt et nasjonalt ikon. Han er selvdrevet og ikke drevet av oss og hele historien rundt han synes jeg er veldig morsom, sier Terje Aass.

Hva er det som skiller denne julebrusen fra den vanlige rødbrusen?

- Det er en hemmelighet vi ikke har lyst til å røpe.

Bryggeridirektøren forteller at det både er voksne og barn som drikker julebrus.

- Jeg synes den er veldig god selv og drikker mye av den.

Ville slutte

I julen 2004 vurderte bryggeriet å legge ned produksjonen av julebrusen. Det skapte et voldtsomt rabalder og bryggeriet valgte likevel å forsette med produksjonen.

Tjener penger noe høyere pris.

Hva slags mat er godt til julebrus?

- Jeg drikker den sammen med grøt. Dessuten er den jo grei å slukke tørsten med også, smiler Terje Aass.

Er det noen andre juleprodukter dere går tomme for?

- Nei, det er det ikke, avslutter Aass.