Hopp til innhold

Tommy Steine slipper millionkrav

Komiker Tommy Steine nektet å betale ned lånene på tre luksusbiler. Mandag vant han over banken Santander i tingretten.

Tommy Steine

Tommy Steine følte seg lurt av en bilselger. Nå har komikeren vunnet rettssaken.

Foto: NRK

Tommy Steine slipper å betale millionkravet etter å ha kjøpt biler av Auto-Forum AS i Drammen.

Steine mente banken var skyld i at han ble lurt av bilselgeren og nektet å betale ned lånene på tre biler. Nå har Nedre Romerike tingrett gitt Steine medhold. Retten har også bestemt at Steine slipper å betale saksomkostninger.

Prinsipiell sak

Tommy Steine

Krangelen som endte i retten dreier seg om dyre luksusbiler.

Foto: Per Håkon Solberg/NRK

Steines advokat, Jørgen Klaveness, skriver i en e-post til VG at dommen er klar og prinsipiell.

– Den avgjør kort og entydig at det er banken, og ikke forbrukerne som skal bære risikoen hvis bilforhandlere bruker gjenkjøpsavtaler av denne typen til å lure seg til seg mer varelagerkreditt enn det banken har innvilget. Dette er en risiko som banken må bære: «Det er banken som har det lange kundeforholdet med agenten og mulighet til å føre kontroll med denne.»

Steine mente banken var medskyldig i at han ble lurt av bilselgeren. Han nektet derfor å betale ned lånene på tre biler.

Kjendiser og luksusbiler

Tommy Steine er blant kjendisene som følte seg lurt etter å ha kjøpt flere biler i luksusbilforretningen Auto-Forum i Drammen i 2011. Bilselgeren lovet at Steine skulle få tilnærmet hele kjøpesummen tilbake, men plutselig var forretningen stengt og selgeren borte.

Steine satt igjen med tre belånte biler da forretningen stengte. Han sluttet å betale ned på lånene til Santander Consumer Bank. Alle bilene er solgt videre, men to av dem ble solgt for mindre enn låneverdien, noe som gjør at lånene ikke er gjort opp. Nå slipper Steine å betale millionkravet Santander har gitt han.