– Togene går normalt på Østfoldbanen

Feil i kommunikasjonssystemet førte til full stans i togtrafikken. Nå går togene igjen, men det kan fortsatt bli forsinkelser.

InterCity-tog på rødt lys

Det er togtrøbbel i store deler av landet. NSB sier det blir store forsinkelser på Østfoldbanen (arkivfoto).

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

En feil på kommunikasjonssystemet mellom togene og togledersentralen førte til at togtrafikken i hele landet fikk problemer.

– Togene som allerede har startet får lov til å kjøre frem til endestasjonen. Men tog som enda ikke har startet sin rute, får heller ikke lov til å kjøre før systemet er oppe og går igjen som normalt, sa NSBs strekningsleder for Østfoldbanen, Terje Andersen like etter klokken åtte.

Like etter klokken halv ni opplyser Jernbaneverket at togtrafikken er i gang igjen i hele landet, men at det fortsatt er store forsinkelser, spesielt i Oslo-området.

– På Østfoldbanen går togene stort sett rutemessig nå, sier Andersen.

NSB ventet store forsinkelser på grunn av feilen.

– Vi anbefaler reisende som har mulighet til det, å tenke alternativ reise som egen bil. Kom gjerne til oss, men har man viktige avtaler kan det bli en utfordring, sa Andersen.

Nå ser situasjonen lysere ut, men det kan fortsatt bli forsinkelser.

Feilen har rammet kommunikasjonssystemet FIDO. Feilsøking pågår, opplyser Jernbaneverket på Twitter.

Situasjonen for togene i Oslo har bedret seg noe. Kommunikasjonen fungerer bedre, men systemet er tregere enn normalt, melder NSB.