Tøffere kontroll av utesteder

Useriøse skjenkesteder i Oslo går en utrygg tid i møte. Utestedene rundt Rådhusplassen blir de første som får merke den nye tiden.

Kø ved utested i Oslo

45 utesteder i området ved rådhuset, skal kontrolleres tettere i et nytt prosjekt for et tryggere uteliv i Oslo.

Foto: Mats Sparby / NRK

– Byrådet ønsker en mer seriøs utelivsbransje og varsler blant annet grundigere skjenkekontroller for å luke ut useriøse aktører, sier næringsbyråd Hallstein Bjercke (V).

Starter ved rådhuset

Kommunen retter nå søkelyset mot 45 utesteder rundt Rådhusplassen som første steg i kampen mot overskjenking.

– I området omkring rådhuset har vi et tverrsnitt av Oslos uteliv. Alt fra puber, hoteller og restauranter til nattklubber og en strippeklubb, sier prosjektleder Johnny Brenna til Aftenposten.

Brenna ser på jobben som voksenopplæring.

– Gjester som sendes på dør noen ganger, vil til slutt begynne å ta et glass vann fordi det er kjedelig å måtte gå fra lystige sammenkomster med venner, sier han.

Utesteder med historikk

Johnny Brenna

Johnny Brenna.

Foto: Espen Braata/TV 2
Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge

Hallstein Bjercke.

Foto: IKT-Norge

Byrådet i Oslo har flere ganger varslet at det skal være enkelt å starte opp og drive serverings- og skjenkesteder i Oslo. Men at de vil den useriøse delen av næringen til livs.

– De tiltakene vi setter inn nå er målrettet mot eiere og utesteder med en historikk for overtredelse av blant annet alkoholloven, vold og støy, sier næringsbyråd Hallstein Bjercke.

Han mener at hoveddelen av utelivet i Oslo drives skikkelig. Det er god næringsvirksomhet, gode kulturtilbud og livet i byen er noe han ønsker å ta vare på.

– Men det skal være tryggere og hyggeligere å gå på byen i Oslo, enn det er i dag. Derfor må vi bruke sterke virkemidler for å komme de useriøse utestedene til livs. Vi samarbeider også godt med den seriøse delen av næringen. og et av prosjektene er dette. Sammen lager vi utelivet tryggere, avslutter Bjercke.