Hopp til innhold

Toetasjes buss veltet på E18

Bussen var på vei ut av landet da den veltet på strekningen mellom Ørje og riksgrensen. Det var 25 passasjerer ombord, opplyser politiet i Østfold.

Bussvelt på E18 i Ørje

Bussen veltet like øst for Ørje sentrum. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men det har vært vanskelige føreforhold på E18 natt til onsdag.

Foto: Freddie Larsen

Politiet fikk melding om bussvelten kl. 00.47.

25 personer i bussen

– Det var passasjerer ombord i bussen som ringte og varslet om ulykken. Bussen var på vei ut av Norge da den hadde veltet på E18 øst for Ørje, forteller operasjonsleder i Østfold-politiet, Villy Meier.

Det var en toetasjes buss som veltet, og det var 25 personer i bussen da ulykken skjedde. Det var bare noen hundre meter øst for Ørje at bussen veltet.

Trolig benbrudd

Buss veltet på E18 øst for Ørje

Brannmannskaper, helsepersonell og politi kom raskt til ulykkesstedet. En av passasjerene i bussen ble fraktet til sykehus med det som trolig var et benbrudd.

Foto: Freddie Larsen

Det lokale brannvesenet var tidlig på plass og rapporterte til politiet at det ikke så ut til at noen av passasjerene ombord i bussen hadde fått alvorlige skader.

Men det viste seg at en av passasjerene trolig hadde pådratt seg et benbrudd i ulykken. Vedkommende fraktes til Sykehuset Østfold på Kalnes i Sarpsborg.

Tre andre passasjerer hadde også behov for en legesjekk og ble fraktet til Askim, opplyser politiet. To av dem ble senere sendt til Kalnes.

– Det er nå rekvirert busser for å ta hånd om disse. Askim legevakt er varslet for å kunne ta hånd om dem, opplyser Meier.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men det har vært vanskelige føreforhold på E18 i løpet av kvelden, med glatt veibane og mye slaps.