To voldtekter i Oslo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En kvinne ble overfalt og voldtatt da hun skulle låse seg inn i boligen sin natt til søndag. En annen kvinne ble voldtatt på en fest.

– Politiet i Oslo etterforsker to voldtekter som skjedde natt til søndag, sier Øyvind Torgersen, vaktleder ved kriminalvakten Oslo politidistrikt.

En kvinne i begynnelsen av 20-årene skulle låse seg inn i oppgangen i Ruseløkkveien i Oslo sentrum ved tre-tiden natt til søndag. I bakgården ble hun overfalt av en mann bakfra da hun skal slå inn koden på låsen.

Pågrepet

– Hun ble lagt i bakken og voldtatt av gjerningsmannen i bakgården. En mann som gikk forbi i gaten oppfatter situasjonen. Han ser at hun ligger på bakken med gjerningsmannen over seg, sier Torgersen.

Når gjerningsmannen forstår at han er oppdaget, forsøket han å løpe fra stedet. Vitnet løper etter og klarer å stoppe gjerningsmannen. Etter hvert får hjelp av andre og greier å holde gjerningsmannen til politiet kommer.

Beruset gjerningsmann

– Mannen er 40 år, han er pågrepet siktet for voldtekt. Han var beruset da han ble pågrepet og vi har ennå ikke avhørt han. Det skal gjøres så snart det lar seg gjøre, sier Torgersen.

Kvinnen som ble voldtatt er i begynnelse av 20-årene. Hun ble kjørt til overgrepsmottaket for behandling og undersøkelser.

Festvoldtekt

Rett før klokka sju søndag morgen fikk politiet også melding om en voldtekt i en leilighet ved Ulsrud. Det hadde vært fest i leiligheten og en mann i midten av 20-årene voldtok en kvinne i begynnelsen av 20-årene.

– Gjerningsmannen er pågrepet og fornærmede er kjørt til overgrepsmottaket, avslutter Torgersen.