To viktige uker for Moss FK

NFFs reisetilskudd gikk rett til kretsen, spillerne venter fortsatt på lønn, og klubben forsøker å unngå oppsigelser. – September blir en avgjørende måned for oss, sier nestleder Øyvind T. Hansen.

Melløs Stadion
Foto: Espen Torgersen / NRK

31. mai gikk klubben ut med et rop om hjelp for å redde klubbens eksistens. Flere måneder er gått, og situasjonen er fortsatt kritisk.

– Vi jobber mot flere kreditorer vi har en betydelig gjeld til. Vi er godt i gang med gjeldssaneringen og det skjer noe hele tiden sier Hansen til NRK.no

Men på spørsmål om klubben eksisterer ut sesongen svarer han hverken ja eller nei.

– Vi lever jo fortsatt, selv om det er krevende. Vi har ikke signalisert noe annet enn at vi jobber for en løsning.

Dyre turer – dårlig med lønn

Den økonomisk skakkjørte klubben henger etter på de fleste områdene. Lørdag skal klubben på nok en kostbar reise til Trondheim for å spille mot Byåsen. Men om klubben har penger til flybilletter er usikkert.

– Vi skal alltids klare å få spillerne på kamp, sier Hansen til NRK.no.

Klubben har igjen to bortekamper i Trondheim. Den siste bortekampen er sikret, da supporterne for kort tid siden annonserte at de dekker utgiftene MFK har i forbindelse med kampen.

– Vi henger også etter med lønn til spillerne, men vi har en god kontakt med spillergruppa. Klubben har også forpliktelser med tanke på arbeidsgiveravgift og vi betaler det inn så fort mulighet til det. Vi har prøvd å unngå oppsigelser og forsøker i det lengste å opprettholde den sportslige satsingen, sier han.

LES OGSÅ:

– Må vise handlekraft

Moss FK hadde også krav på reisetilskudd fra fotballforbundet på 80.000 kroner. Men siden de skyldte mye penger til Østfold fotballkrets, ble pengene overført direkte til fotballkretsen.

– Det er penger vi hadde trengt.

Klubben sliter med både kortsiktig og langsiktig gjeld. Hvor mye penger som må på plass før måneden er over vil ikke Hansen si noe om.

– Vi kommer til å innkalle til et medlemsmøte snart for å orientere om situasjonen.

– Det som er viktig fremover er å ha råd til å reise på kamper, vi må betale lønn og vi må vise handlekraft ved å betale arbeidsgiveravgift. Vi kan ikke drive månedsvis med etterskudd på lønn, sier han.

Ifølge Moss Avis har klubben 7.5 millioner kroner i gjeld som er delt inn på følgende måte:

  • Lån m/garantister: 1.600.000
  • Annen korts. gjeld: 1.400.000
  • Leverandørgjeld: 2.096.500
  • Merverdiavgift: 167.000
  • Arb. giveravg.: 453.000
  • Feriepenger: 750.000
  • Forv. undersak. 2011: 1.000.000