To uker varetekt etter skyting i Sarpsborg

Alle de tre mennene som er siktet for vold og trusler med skytevåpen i Sarpsborg er varetektsfengslet i to uker.

Tunebakken Sandesund

Tre menn er siktet for trusler og vold etter en skyteepisode i Tunebakken natt til lørdag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De tre siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i ettermiddag. Alle fengsles i to uker med brev- og besøksforbud.

En av de tre mennene samtykket til fengsling.

Kai Andersen 1

Krimsjef Kai Andersen hos politiet i Sarpsborg.

Foto: Gro Engen / NRK

Politiet ønsket å varetektsfengsle mennene på grunn av fare for bevisforspillelse, forteller krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

– Det har kommet frem visse ting i avhør, men det er fremdeles uklare ting rundt omstendighetene og motiv. Det er også derfor politiet har bedt om varetekt, forteller han.

I fengslingskjennelsen påpekes det blant annet at politiet fremdeles ikke har funnet et av våpnene som ble brukt natt til lørdag.

Skjedde utendørs

Mandag fortalte Andersen at de tre siktede ikke hadde bidratt til å kaste lys over hendelsesforløpet eller motivet for volden og truslene.

Politiet ba samtidig om tips fra publikum i saken. Så langt har det vært uten særlig hell. Andersen understreker viktigheten av at vitner melder fra til politiet.

– Denne skyteepisoden har funnet sted utendørs, altså ute i gata i Tunebakken, så det er grunn til å tro at det er vitner som har sett denne hendelsen, sier han.

Tunebakken Sandesund

Politiet forteller at skyteepisoden skjedde utendørs i Tunebakken under Sandesundbrua i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Hang fra tre

Det var ingen som ble truffet av skuddet som ble avfyrt, men en av de to fornærmede personene i saken ble slått i hodet med et skytevåpen.

Gjerningspersonene forsvant fra stedet i en bil og to av dem ble pågrepet ved Eidet-området i Sarpsborg etter en kort politijakt.

– En av dem gjemte seg i en stall. En annen hang i armene flere meter opp i et tre, opplyste politiet i helgen.

Kort tid senere ble også den tredje siktede mannen pågrepet. Ifølge en av de siktede satt også en fjerde person i den aktuelle bilen, men han ønsket ifølge fengslingskjennelsen ikke å fortelle hvem denne fjerde personen var.