To tanker med kjemikalier veltet på Sjursøya

Politiet har startet etterforskning etter at to tanker med kjemikalier veltet på containerhavna på Sjursøya i Oslo tirsdag ettermiddag. Store mannskaper rykket ut, men situasjonen kom raskt under kontroll.

Lekkasje Sjursøya

Kjemikaliedykkere fra Oslo brann- og redningsetat klarte raskt å stanse tanklekkasjen.

Foto: Oslo brann- og redningsetat

De to 20.000 liters tankene veltet på containerhavna, og var ikke plassert på noen lastebil.

– Tankene veltet i forbindelse med lasting og lossing, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til NRK.

Den ene tanken inneholdt styren, den andre vestinol, og det var fra kun fra tanken med styren det lakk. Lekkasjen ble stanset etter cirka 30 minutter.

Styren er en fargeløs væske av hydrokarboner som gjerne brukes i prosesskjemi for fremstilling av ulike plast- eller gummistoffer, og som er brannfarlig.

Stor utrykning

– Tanken med styren var merket som farlig gods, derfor rykket vi ut med veldig mye mannskaper. Det viste seg at lekkasjen fra tanken med styren bare var på cirka én liter væske, sier informasjonssjef hos Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun.

– Så situasjonen var egentlig ikke så veldig dramatisk.

Ifølge Hovtun ble utrykningen såpass stor fordi de ikke visste hva slags type kjemikalier eller gass det var som lakk fra tanken, og de kjente heller ikke omfanget av ulykken.

Ingen skadet

Kjemikaliedykkere fra Oslo brann- og redningsetat fant en liten lekkasje på tanken med styren, men skaden var mindre omfattende enn først antatt.

Ved 15.30-tiden hadde kjemikaliedykkerne tettet lekkasjen, og situasjonen ble roet ned.

Det er ikke meldt om personskader.

Politiet har startet etterforskning av ulykken, og Arbeidstilsynet er varslet.

– Vi er fortsatt på stedet og foretar tekniske undersøkelser. Vi oppretter en undersøkelsessak for å finne ut hvordan ulykken skjedde, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli hos Oslo-politiet.

Oslo brann- og redningsetat har drevet med berging av tankene, som knuste en del containere i det de raste ned.

E18 Mosseveien var i en periode stengt i begge retninger på grunn av ulykken, men åpnet igjen etter kort tid. Også togtrafikken like ved ble stanset en kort stund da alarmen gikk.

Tankvelt på Sjursøya

Det virket først alvorlig da to tanker veltet på Sjursøya tirsdag ettermiddag.

Foto: Oslo brann- og redningsetat