Hopp til innhold

To siktet etter at unggutt havnet i koma

To unge gutter i Drammen er siktet for vold etter at en annen ung gutt ble skadet og havnet i koma i pinsehelgen.

Ullevål sykehus, lysere

I KUNSTIG KOMA: I løpet av pinsehelgen havnet en unggutt fra Drammen i koma her på Ullevål sykehus. Politiet har ikke fått svar på blodprøvene til gutten og vet derfor ikke hvilke narkotika gutten tok den kvelden.

Foto: NRK / NRK

– På lørdagen var det et vorspiel på Konnerud, der fornærmede tok narkotika og ble på et tidspunkt i dårlig form. Han ble kjørt fra vorspielet. Personene som kjørte han skulle i utgangspunktet hjelpe han til legevakta eller liknende, men på veien så skjedde det noe som gjorde at det ble utøvet vold mot fornærmede.

Slik beskriver påtaleansvarlig ved drammenspolitiet Jon Ivar Johansen hendelsesforløpet fra pinsehelga da en ung gutt havnet i koma etter et vorspiel i Drammen.

To jevnaldrende gutter er nå siktet for vold. Johansen sier det er for tidlig å si om det blir tatt ut tiltale mot guttene.

– Legene kan ikke gi noe klart svar på hvorfor fornærmede som ligger i koma er så hardt skadet. Det kan heller ikke bevise at det er volden som gjør at han er skadet. Derfor er det ei heller grunnlag for å varetektsfengsle disse guttene, sier han.

Det er ikke klart hvilke narkotika den fornærmede har inntatt seg. Svar på prøver tatt på sykehuset har ikke kommet.

Klassekamerater informert

Alle de tre involverte er født i 1999. Den fornærmede er elev ved Åssiden Videregående skole.

Rektor Ann Mari Henriksen ved Åssiden VG skole

Rektor ved Åssiden videregående skole, Ann Mari Henriksen sier elevene på skolen er blitt informert om hendelsen.

Foto: Rushda Syed / NRK

– Vi har hatt kontakt med familien til gutten i ettertid. Elevene er blitt informert om situasjonen etter samtykke fra foreldrene til den fornærmede, forteller rektor på skolen, Ann Mari Henriksen.

De to siktede er ikke elever på samme skole men Henriksen sier Åssiden har god kontakt med skoleledere i området

– Dette er tragisk både for den det gjelder og familien hans. Vi er opptatt av at det ikke skal bli konflikter med elever som går på andre skoler, jobber tett med andre skoleledere, sier hun.

Skolen er opptatt av hva elevene foretar seg, også på fritiden.

– Vi prøver å se elevene i 24-timers perspektiv og dersom det oppstår ting i helgen så ønsker vi å gjerne vite om det. Vi er opptatt av at det ikke skal være konflikter med elever som går på andre skoler, avslutter Henriksen.