Drapsmysteriet ved Hagatjern kan være løst

Politiet har pågrepet og siktet to personer for drap i forbindelse med at 44-årige Anatolij Petraskevic ble funnet nedgravd ved Hagatjern i Nedre Eiker i fjor.

Anatolij Petraskevic

Det fire år lange drapsmysteriet ved Hagatjern i Nedre Eiker kan være løst. Politiet har pågrepet to personer i forbindelse med drapet.

Foto: NRK/Odd Vegard Kandal/Politiet

Mannen og kvinnen som nå er pågrepet bodde i en leilighet i Drammen der den 44 år gamle mannen sist ble sett i 2007, skriver Drammens Tidende.

Dermed kan den fire år gamle drapsgåten være løst.

I løpet av de siste ukene har politiet kommet nærmere og nærmere en løsning på det som har blitt betegnet som et mysterium. For litt over en uke siden gikk politiet inn i en leilighet i Drammen for å lete etter spor.

– Vi pågrep og siktet en kvinne i går, mens vi i går ettermiddag pågrep en mann. Disse to er siktet for drap eller medvirkning til drap, og de hadde en relasjon til avdøde sier Sorte til NRK.no.

Bistand fra Kripos

Lensmann Torill Sorte

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, sier de gjorde funn i leiligheten i Drammen i forrige uke.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Anatolij Petraskevic fra Litauen ble funnet av en turgåer ved Hagatjern i Nedre Eiker i Buskerud i august i fjor. Da hadde han vært sporløst forsvunnet i to og et halvt år.

Tirsdag i forrige uke gikk politiet i Nedre Eiker og Kripos inn i leiligheten i Drammen, og det kan være her de har funnet det de lette etter for å løse gåten. Politiet ønsker ikke si noe om hva som ledet dem til mannen og kvinnen som nå er pågrepet.

– Det har gått svært kort tid siden pågripelsene. Av hensyn til etterforskningen er det derfor lite vi egentlig kan si på nåværende tidspunkt, sier Sorte.

Er svært tilbakeholdne

– Tror dere offeret ble drept i leiligheten?

– Jeg kan ikke si noe om hva vi tror, og det vil jeg ikke si noe om nå, sier Sorte til NRK.no.

Kvinnen satt i avhør hos politiet i går. Politiet vil ikke si noe om hva som har kommet frem i avhørene. Det er foreløpig usikkert om poltiet vil fremstille de to for varetektsfengsling. Det vil bli vurdert i løpet av dagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Funn av levninger ved Hagatjern

Levningene av 44 år gamle Anatolij Petraskevic ble funnet her ved Hagatjern av en turgåer i august i fjor.

Foto: NRK

Ikke kjent av politiet

Begge de pågrepne er begge fortsatt bosatt i Drammen, og er ukjente navn i politiets registre.

– Vi vet at den avdøde var i denne leiligheten før han forsvant, og dette er kanskje det siste stedet han oppholdt seg. Det er bakgrunnen for de tekniske undersøkelsene, sa lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte til NRK.no da de undersøkte leiligheten i forrige uke.

Eksperter fra Kripos gjorde tekniske funn i leiligheten de to disponerte, men hva disse funnene består av, ønsker politiet foreløpig ikke å kommentere.

NRK.NO FØLGER SAKEN.