To personer pågrepet for Manglerud-drapet

Politiet pågrepet enda en person, etter drapet på 52 år gamle Mohammad Arshad. Dermed er to personer nå i varetekt hos politiet.

En mann er pågrepet i saken, han er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

To personer er pågrepet for Manglerud-drapet

Torsdag kveld kunne politiet melde at de har pågrepet enda en person etter drapet på Manglerud. Dermed er to personer i politiets varetekt.

Det er forbindelser mellom de to som er pågrepet, og begge kjenner vi fra tidligere. Vi vil ikke si noe ytterligere om hvem de pågrepne er med tanke på etterforskningen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i ettermiddag at én person er pågrepet i saken. Begge de pågrepne mennene er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til det.

Advokat John Christian Elden er forsvarer for den ene mannen.

– Vi vet at vår klient tidligere har vært i vitneavhør og samarbeider med politiet. Han har nektet kjennskap til saken, og vi er ikke kjent med hva som har endret hans status i saken. Vi deltar i avhør utover natten om nødvendig, sier Elden til NRK.

Han er for tiden på utenlandsreise, noe som gjør at hans kollega Marion Haaland følger opp klienten foreløpig.

– Mannen har hittil hatt status som vitne. Avhørene av ham fortsetter fredag, sa hun til NRK sent torsdag kveld.

Flere siktet

Mohammad Arshad

DREPT: Mohammad Arshad fotografert i 2004 på Waldemars Café, stedet han drev på St. Hanshaugen i Oslo. Ifølge politiet var 52-åringen på vei hjem fra jobb da han trolig ble angrepet av en eller flere gjerningspersoner i nærheten av sitt hjem på Manglerud.

Foto: Olsen, Olav / Aftenposten

Ifølge VG er den første pågrepne en 30 år gammel mann som har vært sentral i en norsk-pakistansk gjeng i flere år. Han er tidligere dømt en rekke ganger for blant annet vold, narkotika, ran og brudd på våpenloven.

Flere er siktet i saken, men politiet vil ikke si hvor mange.

Vi har en krevende etterforskning gående. Av hensyn til etterforskningen går vi ut med noe informasjon, men må være tilbakeholdne med annet, sier Metlid.

– Dette er en viktig sak for politiet å oppklare, sier hun.

Familien til Mohammad Arshad er orientert om at to personer er pågrepet i saken.

– De er svært lettet over gjennombruddet i etterforskingen. Samtidig er det opplyst at det er flere personer som er siktet, men ennå ikke pågrepet. Dette gjør at familien fremdeles lever i frykt, sier familiens bistandsadvokat Vibeke Knapstad.


Har du tips i saken kan du sende sms/mms til 03030 eller e-post til
03030@nrk.no.

Funnet like ved hjemmet

Mohammad Arshad døde etter at han ble funnet på gaten i et villastrøk på Manglerud i Oslo like etter midnatt natt til lørdag 28. september.

Arshad skal ha vært på vei hjem fra jobb da han på et eller annet tidspunkt sent på kvelden ble angrepet av en eller flere gjerningsmenn.

Etterlyste tips

I forrige uke opplyste politiet om at de hadde fått få tips i saken. De ønsket å komme i kontakt med bilister som hadde kjørt i området natten da 52-åringen ble drept.

Nå opplyser Metlid om at de ved starten av uken hadde fått 60–70 tips.

– Men vi håper det fortsatt er info der ute som politiet bør få, sier hun.

Politiet ble tidlig i etterforskningen gjort kjent med en konflikt mellom andre personer og en slektning av den drepte 52-åringen.

Manglerud

52-åringen ble funnet hardt skadet i veien.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix