To personer kritisk skadd etter ulykke på E6

Flere biler har vært involvert i en alvorlig trafikkulykke på E6 ved Son. Motorveien er stengt ved ulykkesstedet.

Alvorlig trafikkulykke på E6 ved Son

E6 er helt stengt i nordgående retning ved Son etter en alvorlig trafikkulykke.

Foto: Lars Håkon Pedersen/NRK

Ulykken skjedde i nordgående retning på E6 ved Son fredag ettermiddag.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther, skjedde den alvorlige ulykken da det oppsto kø etter et annet trafikkuhell på motorveien.

– Køen stanset opp og en uoppmerksom sjåfør traff køen med den følge at fire biler og ni personer ble involvert i ulykken. Førerkortet til bilisten som kjørte inn i køen er beslaglagt, sier Strømsæther til NRK.

Alvorlig trafikkulykke på E6 ved Son

Et stort antall ambulanser ble sendt til ulykken fredag ettermiddag.

Foto: Lars Håkon Pedersen/NRK

To personer satt fastklemt på stedet etter ulykken. De er begge kritisk skadet. De øvrige er lettere skadd og er kjørt til lokale legevakter.

Både politi, brannvesen og ambulansepersonell jobbet lenge på stedet. I tillegg ble to luftambulanser og et SeaKing-redningshelikopter sendt til stedet.

Politiets krimteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen kommer til å jobbe på stedet utover fredag ettermiddag. Veien var lenge stengt i begge retninger, men tidlig fredag kveld ble det åpnet for trafikk igjen.

Annen ulykke 300 meter unna

Drøyt 15 minutter før den alvorlige ulykken var to biler involvert i en annen ulykke bare 300 meter unna på E6. Ingen ble hardt skadd i dette sammenstøtet.

– Fire personer er kjørt til legevakt, men de er trolig ikke alvorlig skadd. Ulykken ble forårsaket av en tredje bil som tok en u-sving. Vi jobber nå med den mest alvorlige ulykken, sier politiets operasjonsleder Ronny Samuelsen.