Hopp til innhold

To pågrepet etter skyting på Holmlia

To unge menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag.

Skyting Holmlia oktober 2017

HOLMLIA: En mann ble alvorlig skadet etter han ble skutt i hodet natt til lørdag. Tilstanden hans er fremdeles usikker.

Foto: Daniel D.Laabak

Politiet fant den skadde mannen ute på gaten i Dyretråkket like over midnatt natt til lørdag. Da hadde vitner i området varslet politiet om skyting og flere personer som løp vekk fra området.

Det er pågrepet to personer, men politiet utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken.

– Det er to menn som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier Grete Lien Metlid, som leder enheten for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Hun vil ikke gi flere opplysninger om de som er pågrepet av hensyn til etterforskningen, men sier at de to pågrepne er unge.

Grete Lien Metlid

Leder for enheten for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

– Situasjon er fremdeles svært alvorlig for fornærmede. Vi avventer tilbakemeldinger fra sykehuset om hvordan det går med ham.

Kriminelt miljø

Mens den unge mannen ble fraktet til sykehus med skader i hodet og halsen, innledet politiet en omfattende etterforskning mot et kjent kriminelt miljø og startet letingen etter gjerningsmennene.

– Det er for tidlig for oss å si hva som er motivet og hva som er foranledningen til det som skjedde.

Metlid vil ikke si hvilket miljø det er snakk om. Men politiet tror det handler om et oppgjør mellom noen som kjenner hverandre.

– Det er personer og et miljø vi kjenner fra tidligere som et kriminelt miljø i Oslo.

Det har ikke vært mulig for politiet å avhøre 21-åringen på grunn av tilstanden hans. Etterforskningen pågår for fullt.

– Her er det nok mange flere som vet noe om hva som har skjedd og hva som er bakenforliggende. Nå er vi opptatt av å komme i kontakt med så mange som mulig.