To pågrepet etter funn av død mann

En mann og en kvinne er pågrepet i forbindelse med funnet av en død svensk mann på Torshov i Oslo.

Død mann Torshov Oslo

FLYTTET: Politiet mener at mannen trolig har vært død i flere dager før han ble funnet, og trolig ble fraktet til funnstedet.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– De to er siktet for grov kroppskrenkelse med dødsfølge, eller medvirkning til dette, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

De to ble pågrepet på en adresse i nærheten av stedet hvor den svenske mannen ble funnet død.

– Siktelsen er foreløpig og kan bli utvidet. Vi planlegger å starte avhør av de to siktede nå i ettermiddag eller i kveld, sier Metlid.

Det er fortsatt usikkert om det har vært noen relasjon mellom de involverte i saken.

– Vi er fortsatt i innledende runder av etterforskningen. Vi holder fortsatt på med tekniske undersøkelser og sporsikring som vi håper skal gi oss flere svar.

Ble trolig flyttet

Avdøde er identifisert som en 33 år gammel svensk statsborger. Han kom til Oslo i slutten av forrige uke. Politiet mener 33-åringen hadde vært død en tid da han ble funnet utendørs mandag morgen.

Da liket ble funnet av renovasjonsarbeidere ved søppelkassene foran en bygård på Torshov i Oslo, var kroppen tildekket av papp. Politiet vet ikke hvor mannen døde, og mener han har blitt flyttet til stedet han ble funnet.

Svensk politi har rapportert av mannen hadde en forhistorie om rus. Politiet i Värmland sendte onsdag sine norske kolleger det de hadde av opplysninger om den døde.

Avdødes pårørende i Sverige er varslet om pågripelsen.