Hopp til innhold

To nye pågripelser i Unibuss-saken

Tirsdag ble to nye personer pågrepet i den såkalte Unibuss-saken.

Unibuss

To nye personer ble tirsdag pågrepet og siktet for korrupsjon i Unibuss-saken. Politiet kan ikke utelukke ytterligere pågripelser i saken.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

De to pågrepne er siktet for korrupsjon.

– Den ene er ansatt i et leverandørselskap og den andre har en sentral rolle i forbindelse med innkjøp av busser til Oslos kollektivtransport, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Med dagens pågripelser er til sammen 13 personer siktet i saken. De to pågrepne har ikke vært involvert i saken tidligere.

Politiet har gjort de to nye pågripelsene etter å ha gjort store mengder beslag.

– Det er gjort beslag i regnskapsmateriale, e-post og all mulig annen korrespondanse som har gått i de områdene vi finner interessante, sier Stenberg.

– Avdekker en ukultur

Politiadvokat Christian Stenberg

Politiadvokat Christian Stenberg.

Foto: Ingrid Vestre Haram / NRK

Stenberg sier at politiet hele tiden har sett svært alvorlig på saken.

– Slik vi ser det, har saken etter de første pågripelsene utviklet seg i retning av å avdekke en ukultur der ansatte i kollektivselskaper i Oslo har mottatt fordeler fra mange leverandører til selskapene, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Utelukker ikke flere pågripelser

Saken har sitt utspring i en tysk korrupsjonssak der bussprodusenten MAN skal ha betalt penger til norske innkjøpere for å få innpass som leverandør til Oslos kollektivtransport.

Saken ble avdekket etter at selskapets styreleder, Cato Hellesjø, selv gikk til politiet. Det skjedde på bakgrunn av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av at selskapet fikk et tips fra Tyskland.

Politiet kan ikke utelukke flere pågripelser i saken.