Hopp til innhold

Politiet ruller opp nettverk av seksualforbrytere

To menn i 20-årene ble i dag varetektsfengslet i to uker i forbindelse med en alvorlig overgrepssak.

Lukket rett

Fengslingsmøtene går for lukkede dører.

Foto: Morten Røkeberg / NRK

De to mennene som i dag ble framstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett er siktet for voldtekt av en bevisstløs person, det skriver Drammens Tidende.

De siktede ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, isolasjon og medieforbud.

Begge stilte seg uforstående til siktelsen. Den ene anket kjennelsen fra tingretten på stedet, mens den andre tok betenkningstid.

- Min klient sier han stiller seg uforstående til siktelsen, han har ingenting med saken å gjøre. Han har hatt kontakt med hovedpersonen på telefon og e-post og det er alt, sier forsvareren til den ene av de to, Maggi Rødvik.

Politiet mener mennene er en del av det som kan tyde på et nettverk av seksualforbrytere.

Totalt er fire menn siktet i saken, men politiet utelukker ikke at flere kan bli pågrepet, forteller politiadvokat Monica Hanø til NRK.

Nettverk av seksualforbrytere

Politiet i Søndre Buskerud politidistrikt har siden begynnelsen av juli etterforsket en større sak som blant annet har medført varetektsfengsling av en mann i 40-årene. Drammenseren har sittet i isolasjon siden den 3. juli. Han er siktet for voldtekt, hallikvirksomhet, menneskehandel og overgrepsbilder av barn.

– Vi regner han som hovedmannen, sier politiadvokat Monica Hanø til dt.no.

Mannens advokat sier til Drammens Tidende at klienten innrømmer å ha oppbevart overgrepsbilder mot barn, men han nekter straffskyld for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel.

Tre menn pågrepet denne uken

Onsdag og torsdag denne uken gjennomførte politiet planlagte aksjoner mot ytterligere tre menn.

– En mann ble pågrepet på onsdag, og ytterligere to ble pågrepet på torsdag, sier Hanø.

Alle de tre er siktet for voldtekt av bevisstløs person. Politiadvokaten ønsker ikke å si hvor mange ofre det skal være i saken.

Ifølge avisen, mener politiet at det er en sammenheng mellom siktelsen og alle de fire mennene.

Politiet beskriver saken som meget omfattende hvor det er mye etterforskningsarbeid som gjenstår. Politiet ønsker derfor å si minst mulig om saken av hensyn til etterforskningen.