To menn siktet for drapet på Sigrid

Begge de to mennene som ble pågrepet i Oppegård mandag kveld er siktet for drap på Sigrid Schjetne (16). Begge nekter straffskyld, og en av dem er tidligere dømt for grov vold.

Under en pressekonferanse klokken 18 tirsdag kveld bekreftet politiet at kvinnen som ble funnet er savnede Sigrid Schjetne (16), og at begge de to pågrepne mennene er siktet for drap.

De personene som ble pågrepet i Oppegård mandag kveld var en mann på 37 år og en mann på 64. Begge nekter straffskyld.

Etter det NRK erfarer arbeider politiet under en teori om at en av de siktede har en relasjon til Sigrid.

Familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, kjenner ikke til at det skal være noen relasjon mellom Sigrid og de siktede.

– Foreldrene vet ikke noe om det. De kjenner ikke til navnene til de som er pågrepet, og har ingen formening om at det kan ha vært noen kontakt, sier han.

De to siktede sitter i kveld i avhør hos politiet.

– Stiller seg uforstående

John Christian Elden

Advokat John Christian Elden bekrefter at hans klient, en mann født i 1975, er siktet for drap på en kvinne.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Advokat John Christian Elden er forsvarer for 37-åringen. Han opplyser til NRK.no at han har bistått mannen ved en tidligere anledning. Mannen har flere tidligere dommer, blant annet for grove voldshandlinger.

– Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han har ikke fått noen forklaring på hvorfor han har blitt arrestert. Vi har hatt en kort samtale med ham, og han mener han ikke er skyldig i noe drap, sier Elden.

– Politiet har ikke redegjort for bakgrunnen til pågripelsen ennå. Min klient har benektet at han har noe med drapet å gjøre. Han håper politiet snart får sjekket ut noen tekniske spor som kan bekrefte hans alibi.

Mannen er etnisk norsk og ble født i 1975, og har holdt til i Oslo den siste tida. Elden vil ikke si hvor hans klient oppholdt seg da Sigrid forsvant.

Elden vil heller ikke kommentere hvordan relasjon de to siktede har, eller om de har en relasjon til Sigrid.

Politiet har tatt seg inn i huset til 64-åringen og gjør undersøkelser. Advokat Aase Karine Sigmond er hans forsvarer.

Mannen som tidligere har blitt siktet for falsk forklaring er ikke en av de siktede.

Aksjon mot forretningslokale

De to mennene ble pågrepet like ved stedet der det mandag kveld ble funnet en død person.

Tidlig tirsdag opplyste de at de ikke utelukker at den døde kan være den savnede 16-åringen Sigrid Schjetne. Hun forsvant fra Østensjø for over fire uker siden.

Det var først Østlandets Blad som meldte at to personer ble arrestert i en aksjon mandag kveld. Avisen skriver at væpnet politi aksjonerte mot et forretningslokale i nærheten av funnstedet.

De arresterte er en mann i 60-årene som er bosatt i Follo og en mann slutten av 30-årene fra Oslo. De to skal ha blitt pågrepet av beredskapstroppen med bistand av hundeførere fra Follo politidistrikt.

Ansatte i en forretning som ligger i umiddelbar nærhet til funnstedet, sier til NRK.no at de har fått taleforbud av politiet i dag.

Ble sendt ut for å lete

Ved 19-tiden mandag kveld ble en politipatrulje sendt ut for å lete i i skogholtet på Kolbotn. En time senere var funnet gjort og flere politipatruljer ble tilkalt. Området ble sperret av og kriminalteknikere jobbet utover natten med å saumfare området.

Klokka 03.45 ble den døde personen fraktet ut kjørt av gårde av ansatte i et begravelsesbyrå.

Harald Stabell som er bistandsadvokaten til Sigrid familie sa til NRK.no at familien hennes ble informert om funnet. Det er rutine å informere familiene til savnede personer når en død person blir funnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etterforskere fra politiet

Etterforskere fra politiet er på plass i området.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Det var tillyst en pressekonferanse i Sigrid-saken ved 9-tiden tirsdag, men den ble utsatt på ubestemt tid.

Gjennomgår overvåkingsbilder

Politiet gransket bilder fra overvåkingskameraer fra en bensinstasjon i nærheten av der den døde ble funnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bensinstasjon Follo

Politiet sjekker overvåkingsbilder fra denne bensinstasjonen.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Et videokamera er rettet mot parkeringsplassen og veien som går forbi der politiets kriminalteknikere jobbet i natt og i morges.

Ledelsen på bensinstasjonen vil ikke si hvor lenge de tar vare på overvåkingsbildene før de slettes.

Etter det NRK erfarer ble drapsetterforskerne i Oslo holdt løpende orientert tirsdag morgen. NRKs reporter på stedet fortalte at det kom flere hundepatruljer til området. Disse satt i gang søk etter eventuelle kriminaltekniske spor.

Stille område sommerstid

Skogsområde sperret av

Politiet har sperret av området der den døde ble funnet.

Foto: NRK

Den døde ble altså funnet i et skogsområde på Kolbotn i Oppegård kommune. Det er et ganske ufremkommelig område og folk som bor der sier at det er temmelig gjørmete der. Det er også mye skog og busker der.

Det går en skiløype gjennom skogen, men lokalbefolkningen sier til NRK at det ikke er mange som ferdes der på denne tiden av året.