To menn pågrepet

To menn i begynnelsen av 20-årene er nå pågrepet etter overfallet på norsk-somaliske Kadra Yusuf. Begge er tidligere dømt.

Kadra Yusuf
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Pågripelsen skjedde på Youngstorget ved 13.30-tiden i dag.

Et vitne gjenkjente de to og fikk varslet politiet som umiddelbart rykket ut. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

De to mennene er av somalisk opprinnelse, og etter det politiet kjenner til, har de ikke norsk statsborgerskap.

Kadra Yusuf har allerede identifisert de pågrepne som to av overfallsmennene. I tillegg vil politiet gå gjennom bilder fra området overgrepet skjedde, for å sikre seg ytterligere bevis.

Tidligere dømte

Begge de pågrepne har tidligere dommer fra før, den yngste har "en ikke ubetydelig voldsdom" på rullebladet, ifølge politiet.

De to pågrepne er foreløpig siktet for legemsfornærmelser under særlig skjerpende omstendigheter, sier politioverbetjent ved Sentrum politistasjon, Janne Stømner.

Har bilder

Mennene skal avhøres utover kvelden i dag. Fremdeles leter politiet etter tre menn og tre kvinner etter overfallet.

- Vi har bilder av dem også, og det er bare én vi ikke har bilder av. Nå har vi fått tatt to i dag, og så får vi se hva som skjer i avhør med dem. Det kan jo være de velger å komme med navn, sier Stømner.

Politiet skal også ha samtaler med Kadra Yusuf i løpet av ettermiddagen for å diskutere eventuelle sikkerhetstiltak. Hun har allerede fått voldsalarm.

Sjekker kortautomater

Da de to ble pågrepet jobbet politiet med å sikre elektroniske spor for å identifisere personene som stod bak overfallet på Kadra Yusuf natt til torsdag. Etterforskerne kartlegger bruken av betalingskort i området rundt tidspunktet da Kadra Yusuf ble overfalt.

Politiet sjekker blant annet om overfallsmennene har benyttet kortautomater i kioskene i området og lagt igjen elektroniske spor som kan avsløre identiteten deres. 

Ønsker å hjelpe

Ingen vitner har meldt seg til politiet etter overfallet.

Flere personer fra det somaliske miljøet i Oslo har tatt kontakt med politiet i etterkant av overfallet. De ønsker å hjelpe politiet med identifikasjonen av gjerningsmenne, forteller politioverbetjent ved Sentrum politistasjon, Janne Stømner til NRK Østlandssendingen.

Natt til torsdag ble Kadra Yusuf   overfalt på åpen gate i Oslo av en gjeng som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen. Saken har 
fått stor oppmerksomhet og vakt sterke reaksjoner.

Fordømmer overfallet

Ber vitner melde seg