To lokaloppgjør i cupens andre runde

Det er duket for to store folkefester når Sarpsborg møter Moss og Kvik Halden får besøk av Fredrikstad i andre runde i cupen.

Østfold i cupens andre runde

Cupens andre runde byr på to lokaloppgjør i Østfold.

Foto: Scanpix/NRK

– Dette er kjempeartig, lokaloppgjør i cupen er veldig stas, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Sarpsborg 08 vant komfortabelt 3–1 over Holmlia fra Oslo i den første runden, og gleder seg nå til å få besøk av Moss, som trengte ekstraomganger for å slå Elverum 2–0.

– Jeg håper virkelig at det blir en folkefest i Sarpsborg, og det er morsomt å endelig få en hjemmekamp i cupen.

Hvordan blir det å møte gamle kjente i Moss?

– Både jeg og Joakim Klæboe (assistenttrener) har bodd og jobbet mye i Moss, så vi møter mange kjente. Men nå er det mange år siden jeg var der, det er gamle dager. Nå har jeg blitt sarping, og når den kampen her starter, så er jeg like blå som jeg alltid har vært, sier Johansen.

Kampen spilles torsdag 10. mai klokken 18:00.

For Sarpsborgs spillere og trenere har målet hele tiden vært å komme til cupfinalen i år. Der håper de på nok et lokaloppgjør – mot Fredrikstad.

– Det hadde vært megaartig hvis vi hadde fått til det. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å få til det, sier Johansen.

Les også:

Kvik Halden får besøk av Fredrikstad

I Halden jubler Kvik-trener Ørjan Christiansen etter at de ble tildelt hjemmekamp mot Fredrikstad FK.

– Vi ønsket et lag som klinger godt navnemessig, som spiller i eliteserien og selvfølgelig å få spille på hjemmebane. Fredrikstad var naturlig å håpe på.

Drømmen om et lokaloppgjør på Halden stadion handler ikke bare om å skape en folkefest. Kvik Halden trenger sårt pengene også, etter et noe uheldig oppsett i årets andredivisjon.

– Vi har hatt noen små utfordringer her, og et veldig tøft reiseopplegg som tynger godt på økonomien. Dette hjelper nok godt på økonomien.

Kampen spilles onsdag 9. mai klokken 18:00.

Kvik Halden vant 4–1 over Ørn Horten, etter å ha scoret tre mål i ekstraomgangene. Fredrikstad tok seg videre etter å ha slått Askim 3–1.